Kdybych nebyl kuchařem, byl bych… kuchařem. Jan Punčochář jídlo miluje

7. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Šéfkuchař Jan Punčochář. (Foto: ČTK)

Šéfkuchař je známý nejen jako porotce televizní soutěže MasterChef, ale také jako majitel pražské restaurace U Matěje v pražských Dejvicích. Jídlo miluje tělem i duší, což na něm bylo i trochu vidět. To se teď ale rozhodl změnit a dal se na hubnutí. Informaci přinesl Blesk.cz.

Už několik sezón hledá společně se svými kuchařskými kolegy a kamarády Přemkem Forejtem a Radkem Kašpárkem ty nejlepší amatérské kuchaře z celého Česka. Nejdůležitější podle něj je, aby vítěz uměl vařit. „A také jak uvaří zrovna ten den, protože všechno se vždycky nepovede. Takže je to také hodně o okamžiku a jak se soutěžící soustředí na daný pokrm,” říká Jan Punčochář, kterého porotcování stále ještě baví. „Jinak bych to ani přece nedělal!“

View this post on Instagram

A post shared by Jan Punčochář (@jan_puncochar_chef)

Jeho restaurace U Matěje je velmi úspěšná a s návštěvníky nemá problém. Ani to pro Punčocháře není ale důvod, aby otevíral další pobočku. „Mám v plánu udržet tu, co je tady a teď, zmíněnou restauraci U Matěje, protože ji máme plnou a přeji si, aby to tak bylo i nadále. Mám rád, když projdu restaurací a vidím na stolech jen prázdné talíře,” je kuchař přesvědčený.

Protože má svoji restauraci rád, nedovede si představit, že by kvůli práci odcestoval do zahraničí. Nicméně i tím si v minulosti prošel. „V zahraničí jsem pracoval před 20 lety, a tehdy to byl velký skok! Ale teď už to takový rozdíl není. Takže dnes se už i u nás v Čechách dobře vaří a jsou tu i skvělí kuchaři, od kterých se můžete učit.” Svou práci miluje, proto si nedovede představit, že by dělal něco jiného. Vždycky chtěl být kuchařem. „Kdyby ta možnost nebyla, tak bych si raději klidně vypíchl i oko,” směje se milovník jídla, u kterého vítězí řízek. „Neděle je od slova řízek.“

Před časem Punčochář zhubl neskutečných 26 kilo. Váhu se mu relativně daří držet, ale jak sám přiznává, jde to nahoru a dolů. „Samozřejmě je to o tom, že člověk musí mít extrémně vyvinutou pevnou vůli. A já mám extrémně vyvinutou slabou vůli,” podotýká úspěšný šéfkuchař a porotce.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme