Konec tajností! Farářka Martina Viktorie Kopecká se ukázala na veřejnosti se svou láskou

3. října 2023·Celebrity·Redakce

Martina Viktorie Kopecká (Zdroj: Profimedia)

Je to jen pár dní, co vyšla nová kniha farářky Martiny Viktorie Kopecké, ve které přišla s coming outem. Nyní knihu pokřtila a na křest dorazila i láska jejího života, přítelkyně Andrea.

Martina Viktorie Kopecká umí překvapit. V nové knize Zpověď farářky se v rozhovoru s Tomášem Novotným přiznala k lesbické orientaci. Svůj život farářka Církve československé husitské sdílí s přítelkyní Andreou, se kterou chodí od Vánoc. Už letos v létě byla viděna se sympatickou brunetkou, ale nikdo v tu chvíli nevěděl, kdo to je a jak je tato žena pro Martinu důležitá.

Martina Viktorie Kopecká (Zdroj: Profimedia)

Kopecká přiznává, že se sice bála jít s pravdou ven a nevěděla, jak to farníci vezmou, ale nyní je ráda, že to udělala. „Reakce mám vesměs dobré. Pořád můžu sloužit v kostele církve československé husitské, navíc ještě s velkou podporou svých kolegů. Nesmírně si toho vážím. Knížku jsem vydávala s chvějícíma se rukama, ale nakonec mě ruce všech ostatních drží a je to pro mě velká úleva,” svěřila se webu Super.cz.

To, co píšou lidé v komentářích na sociálních sítích, neregistruje. Pozornost věnuje jen tomu, co jí někdo řekne nebo napíše v emailu, dopisu nebo v SMS.

S Andreou se poznala o Vánocích a sama si myslí, že právě teď je ideální čas jí sdílet veřejně. „Myslím, že všechno má svůj pravý čas a pravou chvíli. A ta je právě teď,” myslí si Kopecká, jejíchž partnerka se nyní dokonce pustila do studia teologie. Oběma to spolu na křtu velmi slušelo a skvěle se bavily, stejně jako třeba herečka Jana Bernášková, která na křest dorazila.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme