Královna Alžběta II. nedala bez kabelky ani ránu. S její pomocí dlouhá léta nenápadně řídila audience

10. září 2022·Celebrity·Redakce

Zesnulá královna Alžběta II. a bývalý premiér Boris Johnson. (Foto: ČTK)

Kabelka, módní doplněk každé ženy, který se považuje v dnešní době za samozřejmost. Kdo by ale tušil, že v případě britské královny je kabelka nositelkou důležitých gest. Alžběta II. (†96) s ní vysílala tajné signály svému personálu během audiencí a stolování. Informoval o tom server People.

Je známo, že královna Alžběta II. se ve společnosti ráda ukazovala v různě pestrobarevných kostýmcích. Nikdy jí k nim nechyběl slušivý klobouček, bílé rukavičky a kožená minimalistická kabelka. Tu si pořizovala již několik desítek let u značky Launer, vždy pouze v černém provedení. Střídala jen lesklou a matnou variantu.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Každá kabelka měla střední velikost, kratší úchyty pro komfortní držení a ikonickou zlatou sponu. Okrasnou funkci model Traviata splňoval dokonale, ale měl i funkci signalizační. Královna díky kabelky mohla uniknout z nepříjemných situací.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Tři nenápadné, ale důležité signály

Prvním signálem bylo přendání kabelky z jedné ruky do druhé. To značilo , že Alžběta je z konverzace unavená a chce rozhovor ukončit. Služebnictvo, tak návštěvu muselo okamžitě slušně vyprovodit. Dělala to opravdu velmi zdvořile. Někdo k vám přišel a řekl vám něco ve smyslu – pane, rád by se s vámi setkal arcibiskup z Cantebury,” popsal pro People historik Hugo Vickers.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Pokud královna položila svou kabelku na jídelní stůl, bylo všem jasné, že například večeře skončí do pěti minut. Posledním gestem bylo položení kabelky na zem. To zdůrazňovalo, že protistrana překročila hranici a daný hovor byl její výsosti nepříjemný.

Celebrity - další články

Doporučujeme