Královna Alžběta II. skončila přes noc v nemocnici. Šlo o předběžná vyšetření, panovnice je v pořádku

22. října 2021·Celebrity·Barbora Turková

Alžběta II. (Foto: ČTK)

Britská královna Alžběta II. podle Buckinghamského paláce pobyla v noci ze středy na čtvrtek v nemocnici kvůli preventivnímu vyšetření. Nyní už by měla být zpět na svém hradě Windsor a podle paláce se cítí dobře.

Královna Alžběta II. zrušila ve středu oficiální návštěvu Severního Irska a zdravotníci jí nařídili odpočinek. “Po lékařském doporučení, aby si na pár dní odpočinula. Královna ve středu odpoledne navštívila nemocnici a podstoupila předběžná vyšetření. Dnes se kolem oběda vrátila na hotel Windsor a je v dobrém rozpoložení,” napsal Buckinghamský palác.

Agentura Reuters napsala, že panovnice strávila noc v nemocnici z praktických důvodů. Jejím zdravotnický tým postupuje v jejím případě obezřetně, přeci jen je královně 95 let a letošní rok pro ní byl velmi psychicky náročný. Alžběta se nicméně rychle vrátila do práce a postupně koná své královské povinnosti.

Naposledy se královna, která příští rok oslaví 70 let od nástupu do funkce, objevila na veřejnosti v úterý. Na hradě Windsor pořádala recepci za účasti spoluzakladatele softwarové společnosti Microsoft Billa Gatese či britského premiéra Borise Johnsona. Agentury Reuters a AFP uvedly, že se těší dobrému zdraví a s úsměvem vítala hosty.

Minulý týden vyděsila celý svět, když se na procházce objevila s vycházkovou holí, kterou si pomáhala při chůzi. Naposledy tak učinila před dvaceti lety, když byla po operaci kolene. V nemocnici byla přes noc naposledy v roce 2013, kdy měla příznaky gastroenteritidy.


Celebrity - další články

Doporučujeme