Kylie Jenner naštvala fanoušky: Její účes je prý rasistický

5. ledna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram /
morellibrothers

Americká modelka a podnikatelka Kylie Jenner (22) v pátek pořádně naštvala své fanoušky, když na sociálních sítích sdílela foto z dílny bratrů Morelliových. Na snímku má totiž zapletené copánky, jaké se běžně využívají k ochraně černošských typů vlasů a které jsou součástí černošské kultury. Podle mnohých to bylo ze strany miliardářky krajně nevhodné.

Kylie Jenner má ve svém životě zdánlivě vše. Na svém kontě má miliardy dolarů, navzdory mládí je velmi úspěšnou podnikatelkou a také hrdou mámou malé dcery Stormi. Mezi fanoušky platí za módní ikonu a jen její instagramový účet pravidelně sleduje neuvřitelných 156 milionů lidí.

Některé z nich ale pořádně naštval její poslední příspěvek, který se na profilu objevil tento pátek. Fotografie pochází z dílny slavných módních fotografů, bratrů Lucy a Alessandra Morelliových. Jenner na ní má na hlavě takzvaný ochranný účes, jaký pro své vlasy používají černošky. A právě to se stalo kamenem úrazu.

View this post on Instagram

Happy New Year People! @kyliejenner by @morellibrothers #gwenstefani

A post shared by Morelli Brothers (@morellibrothers) on

“Je to evidentně miliardářka, která se nudí. Teď chce vypadat jako holka z ulice, co? Lidé milují náš rytmus, ale nechtějí naše blues. Zůstaň ve své miliardářské vrstvě,” kritizoval například Jenner jeden z komentářů.

Ne všem to ale přišlo kulturně nevhodné. “Miluji, když ženy zkouší účesy různých kultur, nejsou na to žádná pravidla. (…) Lidé jsou opravdu zvrácení, když motají rasu k účesům,” zastal se modelky jiný fanoušek.

Sama Kylie Jenner snímek ze svého profilu po kritice smazala, na účtu bratří Morelliových ale stále visí. Podle nich na účesu nic nevhodného není – styling prý inspirovala Gwen Stefani.

Celebrity - další články

Doporučujeme