Lékaři herečku Anne Heche od přístrojů neodpojili. Čeká se, zda je vhodnou dárkyní orgánů

14. srpna 2022·Celebrity·Redakce

Anne Heche (Zdroj: Profimedia)

Herečka Anne Heche utrpěla v pátek mozkovou smrt, která je podle kalifornských zákonů považována za smrt z právního hlediska. Agentura AP informovala, že ji lékaři stále udržují na přístrojích kvůli možnému darování orgánů. Není tedy pravda, že zemřela, protože ji lékaři odpojili od přístrojů. Informaci uvedl Daily Mail.

Informaci o tom, že herečka zemřela poté, co ji lékaři odpojili od přístrojů uvedla agentura Reuters. Mluvčí Anne Heche později řekl, že utrpěla mozkovou smrt a lékaři vyhodnocují, zda je vhodnou dárkyní orgánů. Podle kalifornských zákonů může být smrt stanovena na základě ztráty všech mozkových funkcí a v souladu s přijatými lékařskými standardy.

Herečka je sice právně mrtvá, ale stále je na přístrojích a “její srdce bije”. Nyní se čeká na neziskovou organizace OneLegacy, aby mohla určit, zda může být dárkyní orgánů, což si ona sama podle rodiny přála. Proces, který zahrnuje posouzení, které orgány jsou životaschopné, a nalezení vhodného příjemce, může trvat jeden ale až několik dní, řekla mluvčí Holly Baird.

Ve Spojených státech se většina transplantací orgánů provádí poté, co je dárce prohlášen za mozkově mrtvého. Herečka je v kómatu od minulého týdne, kdy svým vozem narazila do jednoho domu v Los Angles. Ten pak začal hořet a Anne utrpěla četné popáleniny a „těžké anoxické poranění mozku“, kdy je mozek zbaven kyslíku. Očekávalo se proto, že nehodu nepřežije.


Celebrity - další články

Doporučujeme