Leonardo Di Caprio chce o skandálu Volkswagenu natočit film

14. října 2015·Celebrity·Redakce

Je to sotva pár dní, kdy se provalil skandál automobilky Volkswagen o podvádění s emisemi a možná z toho bude filmový trhák. Studio Paramount Picture a produkční společnost herce Leonarda DiCapria koupily filmová práva na knihu, která se o kauze chystá.

Vydavatelská práva na knihu, která ještě nemá název, byla prodána na počátku tohoto měsíce za částku o šesti číslicích nakladatelství Norton. Má ji napsat novinář New York Times Jack Ewing. 

O režisérovi ani hereckém obsazení filmu o Volkswagenu zatím žádné informace nejsou. Leonardo DiCaprio byl mimo jiné producentem a hvězdou filmu Vlk z Wall Street a je jedním z předních hollywoodských ekologických aktivistů. Produkoval mnoho dokumentárních ekologických filmů jako Cowspiracy – Klíč k udržitelnosti a Virunga.

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů aut s naftovými motory po celém světě instaloval software, který umožňuje manipulovat s výsledky měření emisí. Skandál srazil tržní hodnotu podniku o třetinu, donutil k odchodu výkonného šéfa společnosti a vedl k vyšetřování po celém světě.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme