Lucie Šafářová už od porodu zhubla 12 kilo. S Tomášem Plekancem cvičí skoro každý den

14. dubna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / lucie.safarova

Teprve před čtyřmi měsíci se slavné tenistce Lucii Šafářové a hokejistovi Tomáši Plekancovi narodila dcera  Leontýnka, už teď se ale novopečené matce podařilo zhubnout více, než 10 kilogramů. Jak to dělá? "Stačí poctivých dvacet až třicet minut denně," doporučuje ostatním.

Lucie Šafářová byla zvyklá na zátěž doprovázející vrcholový sport, těhotenství a porod ale všechno změnily. Šest týdnů musela své tělo udržovat v klidu, aby mělo prostor dát se zase do pořádku. Po uplynutí šestinedělí se ale sportovkyně opět pustila do práce.

“Dopoledne míváme většinou fitko, to znamená, že posilujeme s vlastním tělem nebo různými pomůckami. Tyto sériové cviky ukazuju občas i na svém Instagramu. Odpoledne se pak snažíme zařadit kardio. Někdy si jdeme zaběhat, jindy si vyjedeme třeba na brusle. Teď je to samozřejmě složitější kvůli karanténě, ale děláme, co se dá,” uvedla bývalá tenistka v rozhovoru pro server iSport a popsala, že cvičí s Plekancem společně.

O tom, co bude dvojice dělat, rozhodují oba podobnou měrou. Zatímco hokejista má ještě staré cvičební plány z Montrealu, Šafářová má ty své z doby, kdy se živila tenisem. Když pak některý Plenakcův cvik tenistce nevyhovuje, nahradí ho některým svým.

“Myslím si, že představa, že toho člověk musí udělat hrozně moc není úplně správná. Stačí poctivých dvacet až třicet minut denně. Je to lepší než jet na doraz, být vyčerpaný a vynechat kvůli tomu další dny tréninku. Je vhodné najít si svoji hranici, která je příjemná, ale člověk v ní zároveň něco dělá. Pak už stačí jen vydržet a výsledky se dostaví. Přijdou sice možná pomaleji, ale rozhodně budou dlouhodobější,” je přesvědčená.

Hodně lidí se přitom snaží shodit kila tím, že omezí příjem potravin. Tato cesta ale podle Šafářové nikam nevede. “Nejsem zastáncem drastických diet, kdy člověk skoro vůbec nejí. Je pak jasné, že kila budou hned zpátky. Daleko lepší je hubnout pomalejším tempem. Jak říkám k i těch 20 až 30 minut denně opravdu hodně pomůže,” nechala se slyšet.


Celebrity - další články

Doporučujeme