Luxusní náhrdelník princezny Diany jde do dražby. Prominentní rodina za něj chce více než 300 milionů korun

17. května 2023·Celebrity·Redakce

Princezna Diana (Zdroj: Profimedia)

Princezna Diana (†36) byla módní ikonou, která určovala trendy. A to nejen, co se oblékání týče, ale i šperků. Některé dnes nosí princezna Kate či Meghan Markle, některé se dostaly do dražby. Jako třeba jeden z mnoha náhrdelníků.

Náhrdelník, který na sobě měla princezna na poslední veřejné akci, půjde nyní do dražby. Cena se odhaduje na zhruba 11 milionů korun, což je v přepočtu asi neskutečných 300 milionů korun. Nádherný šperk na sobě Diana měla během představení Labutího jezera v Royal Albert Hall 3. června 1997.

Bylo to jen tři měsíce předtím, než tragicky zahynula během autonehody v pařížském tunelu Alma. Náhrdelník od klenotníka Garrada obsahuje 178 diamantů a 12 lesklých perel. Po vynesení princezna šperk vrátila.

Princezna Diana (Zdroj: Profimedia)

Následně měl náhrdelník několik majitelů, až se dostal k bohaté ukrajinské rodině, žijící v USA Ginzburgovým. Ta se nyní rozhodla, že luxusní věc vydraží. Jisté je, že o šperk bude obrovský zájem, stejně jako tomu je u všech věcí, které mají něco společného se zesnulou princeznou z Walesu.

Celebrity - další články

Doporučujeme