Manžel moderátorky Křížkové jde do vězení. Potopil ho stejný muž, jako kdysi Klause

12. května 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Lucie Křížková s manželem Davidem. (Foto: ČTK)

Rodina modelky a moderátorky Lucie Křížkové (36) zažívá těžké časy. Její manžel a cenami ověnčený jachtař David Křížek (48) bude muset brzy nastoupit na tři a půl roku do vězení kvůli tunelování Metropolitního spořitelního družstva. Nepomohlo ani to, že se ke všemu doznal. Muž, který ho údajně do kriminální činnosti namočil, je přitom známá firma - měl například podíl na pádu kabinetu Václava Klause (79).

Oceňovaný jachtař David Křížek se dostal do pořádného průšvihu. Kvůli tunelování Metropolitního spořitelního ho Vrchní soud v Praze poslal na tři a půl roku za mříže. Naštěstí se toho máma nedožila. Puklo by jí srdce,” komentoval manžel slavné moderátorky na svém Instagramu.

Podle Křížkové za všechno tak trochu může jachtařova naivita. “Je to devět let, co se můj muž David stal nástrojem trestného činu. Z naivity a důvěřivosti byl loutkou ve dvou společnostech, které způsobily milionové škody,” napsala na sociální sítě.

“David se celý život pohybuje jen ve světě sportu, kde je na lidi spolehnutí a hrají fair play. Do světa byznysu se nakrátko dostal v době finanční nejistoty po nevydařeném oceánském projektu. Pomocnou ruku mu nabídl tehdejší ‘kamarád’. Práce marketingového manažera ho bavila, pracoval na nadějných projektech, jeho důvěra ve zkušené podnikatele ale byla zneužita. Podepisoval, byl ujišťován, že vše je naprosto legální a neměl důvod nevěřit lidem, kteří jsou ve svém podnikání úspěšní. Ale neznalost neomlouvá. To víme,” uvedla moderátorka.

Slepá důvěra v kamaráda

Dodala, že Křížek sám na nelegální činnosti nijak neprofitoval. Ba naopak musel prý všechen svůj majetek, na který si poctivě vydělal, rozprodat, aby měl na dluhy a na právníky.

Oním “kamarádem”, kterému Křížek slepě důvěřoval, měl být Jiří Liška (61). S tím se jachtař seznámil na námořních regatách a jak vypověděl před soudem, okamžitě k němu začal vzhlížet. Nejen, že byl Liška v náročném sportu zdatný, ale dokázal si na něj i bez problémů vydělat. To mladému jachtaři imponovalo.

Liška byl už tenkrát ale zapletený do řady kontroverzních případů. V devadesátých letech byl u pádu zlínské Foresbanky a kvůli obchodům v malé privatizaci se potýkal se soudním stíháním. Nakonec ho soud ale očistil. Do tunelování měl zatáhnout i syna své partnerky Filipa Václava – toho prý přiměl, aby si jeho firma Soleil Energy půjčila 102 milionů korun. Václava nakonec nepravomocně odsoudili k pěti letům za mřížemi.

Liška stál také za spornými sponzorskými dary pro ODS v letech 1995 a 1996. Právě ty měly nakonec podíl na pádu kabinetu Václava Klause.

I v nelehké době Lucie Křížková svého manžela naprosto podporuje a věří v jeho pevný charakter. “S Davidem žiji 15 let. Skoro 12 let jsme manželé. Znám ho jako poctivého, pravdomluvného a milujícího člověka. Pevně za ním stojím,” uvedla na sociálních sítích.

View this post on Instagram

A post shared by Lucie Křížková (Váchová) (@lucie_krizkova)


Celebrity - další články

Doporučujeme