Marta Jandová vyzývá k jarnímu úklidu: Zameťme si před svým prahem!

21. března 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / marta.jandova

Pro řadu lidí nastává čas jarního úklidu a stejně to cítí i zpěvačka Marta Jandová (44). Ta se na svých sociálních sítích rozhodla vyzvat veřejnost, aby se zaměřila hlavně na úklid před branami vlastních domovů a vylepšila trochu naše životní prostředí. "Kdo jde do toho se mnou?" ptala se rozhodně.

Martu Jandovou silně zasáhl snímek, který na Instagram vložila nezisková organizace Greenpeace. Obrázek z Filipín má ukazovat, jak velký problém je zaplavení světa odpadky. V útrobách jediné uhynulé velryby bylo podle popisku nalezeno přes 40 kilogramů smetí.

Jandová snímek sdílela a neváhala připojit i vlastní zkušenost. “Byli jsme tam a je to fakt strašidelný. A hlavně to vypadá, že to tam těm lidem je úplně jedno. Vietnam ještě horší. Ležej na odpadkáči na pláži a odpočívají,” napsala zpěvačka o některých asijských zemích.

Jandová připustila, že se na to nemohla jen tak dívat a dala se i s blízkými do díla. “Maruška tam s náma běhala a tahali jsme plast a igelit a odpadky z moře. Bylo to nekonečný,” zavzpomínala.

Podle zpěvačky však nejde zdaleka o problém vzdálených koutů světa. “Bohužel i u nás existují ještě lidé, kteří klidně pohodí svůj bordel na trávu, na ulici, z auta… Pojďme s tím něco udělat!!! Zamést si před vlastním prahem. Kdo jde do toho se mnou?” vyzvala své fanoušky.

View this post on Instagram

Byli jsme tam a je to fakt strašidelný. A hlavně to vypadá, že to tam těm lidem je úplně jedno. Vietnam ještě horší. Ležej na odpadkáči na pláži a odpočívají. Maruška tam s náma běhala a tahali jsme plast a igelit a odpadky z moře. Bylo to nekonečný. Bohužel i u nás existují ještě lidé, kteří klidně pohodí svůj bordel na trávu, na ulici, z auta… DOPR**** pojďme s tím něco udělat!!! Zamést si před vlastním prahem. Kdo jde do toho se mnou? #thereisnoplanetb???

A post shared by Marta Jandová – Zpěvačka (@marta.jandova) on

A řada z nich dává zpěvačce jen za pravdu. “Také sbíráme odpadky okolo domu v naší uličce a nejsmutnější je, že někteří lidé si myslí, že nám přeskočilo,” píše například jedna diskutující. Podobné aktivity přiznává i množství dalších. “Jsem ráda, že vím o dalším člověku (a ne s malým vlivem), který se dal tímto směrem. Moc děkuji,” děkuje Jandové další fanynka.

Celebrity - další články

Doporučujeme