Neskutečné, fascinující, úžasné! Met Gala je zpět! Jaké modely byly k vidění na slavné akci?

3. května 2022·Celebrity·Barbora Turková

Blake Lively a Ryan Reynolds. (Zdroj: Profimedia)

Párty roku, módní Oscaři, největší fashion událost. Je jedno, jak Met Gala označujete, jisté je, že o této události se mluví hodně. Několik týdnů před i po. A pro hvězdy je povinností se na ní ukázat v co nejlepším světle. Jak se to povedlo letos? Hodnotí časopis Vogue.

Téma letošního Met Gala bylo In America: An Anthology of Fashion, které ukazuje proměny americké módy v čase. Met Gala se tradičně koná první květnové pondělí v Metropolitním muzeu v New Yorku. Na rozdíl od předávání nejrůznějších cen se na této akci celebrity, potažmo jejich stylisté, odváží být extravagantnější, nápaditější a jsou rozhodnuti svými modely veřejnost šokovat.

Druhá část výstavy In America: Anthology of Fashion pod vedením kurátora Andrewa Boltona bude veřejnosti přístupná od 7. května do 5. září. Ukáže přes stovky oděvů od amerických designerů, jako jsou Oscar de la Renta, Halston, Bill Blass nebo Ann Lowe.

Blake Lively

Hvězd večera bylo hned několik a jednou z nich byla rozhodně herečka Blake Lively, kterou doprovodil její manžel Ryan Reynolds. Kráska na sobě měla róbu z ateliéru Versace a měděnou zdobenou kreaci doplnila diamanty. Když si všichni mysleli, že už nemůže být krásnější, přihnali se k ní tři asistenti a pomohli jí odhalit tyrkysovou spodní stranu šatů. Róbou vzdala herečka hold stylu art deco a Soše Svobody, která zoxidovala z mědi na zelenou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Kim Kardashian

Na akci nechyběla ani Kim Kardashian, které se povedl skutečně husarský kousek. Na sobě měla totiž šaty po samotné Marilyn Monroe. Herečka se v nich objevila v roce 1962 na oslavě narozenin tehdejšího prezidenta Johna F. Kennedyho a zazpívala mu slavnou píseň ‚Happy Birthday Mr.President‘ . Model byl později vydražen za 120 milionů korun. Kim si je vypůjčila, ale aby se do nich vešla, musela za pouhé tři týdny zhubnout sedm kilogramů.

Kim Kardashian a Pete Davidson. (Zdroj: Profimedia)

Kaia Gerber

Modelka Kaia Gerber, dcera Cindy Crawford, zaujala svými vlasy. Před Metropolitním muzeem vypadala jako Lady Godiva. Záplava vln do pasu podtrhla její jemnou krásu. Zbytek looku ponechala ve velmi přirozených barvách se spoustou lesku.

View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Kylie Jenner

Tři měsíce po porodu se Kylie Jenner objevila na schodech před muzeem ve svatebních šatech. Na hlavu si ale nasadila baseballovou čepici, protože Američani tento sport milují. Podnikatelka svým modelem uctila památku nedávno zesnulého designéra Virgila Abloga. Šaty jsou z jeho zimní kolekce 2022, kterou vytvořil těsně před svou smrtí.

Cara Delevingne

Modelka Cara Delevingne dorazila v červeném kalhotovém kostýmku a velmi vysokých botách. Když si kabátek svlékla, dokázala, že dodržela zlaté téma. Horní polovinu těla totiž zakrýval top, který byl ale tak provedený, že to vypadalo, že modelka je nahá.

Cara Delevingne. (Zdroj: Profimedia)

Joe Jonas a Sophie Turner

Manželé se spolu rádi ukazují, a nejinak tomu bylo i na Met Gala. Zpěvák Joe Jonas měl u saka záclonku. Herečka Sophie Turner se zase objevila celá v černém a pochlubila se těhotenským bříškem. Herečka by ale měla vyměnit maskéra, protože vypadala minimálně o deset let starší. Její něžný vzhled byl tak rázem pryč.

Alessandro Michele, Jared Leto a Dakota Johnson

Dvojčata? Ale ne, to si jen stejný model na sobě vzal kreativní ředitel Gucci Alessandro Michele a herec Jared Leto. Navíc oba pány spojuje i stejný účes. Společnost jim dělala ještě herečka Dakota Johnson.

Jared Leto, Dakota Johnson a Alessandro Michele. (Zdroj: Profimedia)

Brooklyn Beckham a Nicola Peltz

Novomanželé Brooklyn Beckham a Nicola Peltz se poprvé ukázali ve společnosti jako manželé. Vsadili na bílo-růžovou kombinaci. Čerstvý ženáč zahrnoval svou krásnou milou polibky a něžnosti, dokud fotoaparáty cvakaly.

Brooklyn Beckham a Nicola Peltz. (Zdroj: Profimedia)

Billie Eilish

Dávno pryč jsou doby, kdy se Billie Eilish zahalovala, jak jen to šlo. Teď dává na obdiv, jaké přednosti ji Pánbůh nadělil. Nutno dodat, že je to rozhodně více sexy, než maskování se za oversized modely. Billie na Met Gala dorazila za alá kurtizánu ze začátku 20. století.

Gigi Hadid

Modelka Gigi Hadid vsadila na latexový obleček od značky Versace. Gigi skloubila vintage z devadesátek a působila jako kdyby si zahrála hlavní roli ve filmu Pátý element. Její kabát měl být moderní reprezentací kabátců z 19. století. Výrazný model ve vínové barvě rozhodně dominoval.


Celebrity - další články

Doporučujeme