Miliardář Trump: Když se stanu prezidentem, pošlu uprchlíky zpátky

1. října 2015·Celebrity·Redakce

Lídr republikánských předvolebních průzkumů Donald Trump by poslal v případě svého zvolení prezidentem USA všechny syrské uprchlíky zpátky do Sýrie. Prohlásil to při debatě ve státě New Hampshire.

“Pojedou zpátky. A když prohraju, myslím, že tady zůstanou,” prohlásil Trump a vysloužil si od publika vůbec nejbouřlivější potlesk za celý večer. “Viděli jste někdy takovou migraci?” ptal se Trump. “Jsou to všechno muži a vypadají, že jsou velmi silní…Je tam tolik mužů, není tam tolik žen. A já si říkám: Proč nebojují, aby zachránili Sýrii? Proč migrují po celé Evropě?” dodal.

A přišel s teorií, že může jí o maskované teroristy. “Může to být ISIS, fakt nevím,” řekl republikánský kandidát na prezidenta, který je známý svými kontroverzními výroky. ISIS je zkratkou používanou pro ozbrojence z hnutí Islámský stát, kteří v uplynulém roce obsadili rozsáhlá území v Iráku a Sýrii.

Jak dodal, údajně prý existují návrhy, aby USA v příštích letech přijaly celkem 200.000 uprchlíků, což označil za “nepředstavitelné”. “Vojenské taktiky jsou velmi zajímavé. Mohlo by jít o jeden z největších taktických triků všech dob. Armáda o 200.000 mužích, možná,” prohlásil Trump.

Celebrity - další články

Doporučujeme