Miluje a maluje! Iva Janžurová zbožňuje Zeleného Raoula a sama komiksy tvoří

11. dubna 2023·Celebrity·Redakce

Iva Janžurová (Foto zdroj: Profimedia)

Na slavnostním zahájením výstavy ilustrátora Štěpána Mareše, který je slavný mimo jiné svými komiksy Zelený Raoul, nesměla chybět herečka Iva Janžurová. Ta je totiž nejen jeho velkou fanynkou, dokonce mu prý posílá své vlastní komiksové výtvory. Informuje o tom Blesk.

V Tančícím domě se ten večer na zahájení výstavy Zelený Raoul a další výtvarné umění sešlo spoustu významných osobností. Mezi nimi byla i herečka Iva Janžurová. A nebyla to žádná náhoda.

S ilustrátorem Štěpánem Marešem se zná už léta. On sám jí před časem nakreslil plakát pro představení Báječná neděle v parku Crève Coeur. Ten sama herečka režírovala a vidět jste ho mohli v Divadle Kalich. Jeho práce si tak váží, že se nebojí poslat mu na oplátku svou komiksovou tvorbu.

Nejčastěji své obrázkové příběhy tvoří ráno, když se nudí. “Iva je výborná! Ta se těm karikaturám i sama zasměje. Sem tam mi i pošle komiks, co kreslí,” prozradil známý karikaturista Blesku.

A čem její komiksy jsou?

Nakreslila jsem mu, jak doma hledám malý kaštánek. Dostala jsem ho jako dárek a nějak jsem si ho vážila. A najednou jsem ho ztratila. A přes všechny práce, memorování a přípravy na představení, jsem ho furt hledala. A tak jsem nakreslila, jak jsem ho hledala… I v záchodové míse,” přiznala se smíchem herečka. Tak můžeme jen doufat, že se třeba jednou dostanou její díla na veřejnost.

Celebrity - další články

Doporučujeme