Na Vánoce bude úplně sama? Královna Alžběta II. zrušila rodinnou tradici

22. prosince 2021·Celebrity·Barbora Turková

Alžběta II. (Foto: ČTK)

Těšila se nejen ona, ale i celá rodina. Jenže člověk míní, covid mění. Opět. Tradiční vánoční sešlost královské rodiny v Sandringhamu nebude, královna Alžběta II jí zrušila. Proč? Odpověď přináší britský deník Mirror.

Palác nyní přišel s informací, že královna oslaví Vánoce ve Windsoru. Svůj pobyt v Sandringhamu zrušila z obav kvůli covidu, respektive jeho nové mutace s názvem omikron. Monarchové přitom na panství Norfolk v Sandringhamu tráví Vánoce nejčastěji.

Už předtím se rozhodla, že zruší oběd pro početné příbuzenstvo, nyní se ale rozhodla, že na panství neodjede a zůstane ve Windosoru. „To rozhodnutí bylo čistě osobní po pečlivé úvaze a odráží se v něm preventivní opatření,“uvedli podle britského Mirroru zdroje blízké královské rodině. Královna je tak zdá se v pořádku, ale nechci nic podceňovat.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Situace v Británii není dobrá, ale vláda zatím k žádné velké akci nepřišla. Obyvatelé království přitom už volají po změně, zvlášť, když jejich milovaná královna dává jasně najevo strach. Právě pro Alžbětu to nebudou vůbec lehké svátky. Poprvé po 73 letech je bude trávit bez manžela Phillipa, který zemřel letos v dubnu. Jistě by byla raději s těmi nejbližšími, ale osud jí bohužel nepřeje.


Celebrity - další články

Doporučujeme