Nádherná pocta pro Jiřího Menzela (†82). Hvězdy slavnostně zahájily festival, který je vzpomínkou na oscarového režiséra

25. dubna 2022·Celebrity·Redakce

Olga Menzelová a János Bán. (Foto: Profimedia)

Letos v záři to budou přesně dva roky, kdy do hvězdného nebe odešel oscarový režisér Jiří Menzel (†82). V sobotu proběhlo slavnostní zahájení festivalu, který vznikl na počest filmového velikána. V pražském Divadle Bez zábradlí tak nechyběla manželka Olga Menzelová, letití přátelé Jirky a dokonce dorazil i Otík z Vesničko má středisková alias János Bán.

V pátečním rozhovoru na Frekvenci 1 nám Olga Menzelová popsala, jak vrcholí přípravy na festival. Původně jsme festival zamýšleli k Jirkovým nedožitým 84. narozeninám, které by slavil 23. února tohoto roku, ale protože se zase objevil covid a divadlo mělo potíže, tak se rozhodli ho zavřít,” popsala v rozhovoru producentka a dodala, že se na akci moc těšila. Bude to veselý, spontánní.”

Na festivalu se sešlo opravdu velké množství známých tváří. Z českých hvězd jsme mohli na červeném koberci vidět herce Jaromíra Hanzlíka, Pavla Nového, zpěvačku Leonu Machálkovou nebo herečku Danu Morávkovou a další. Obrovským překvapením večera bylo, že přijel Jiřího památku uctít i maďarský herec János Bán (66), kterého si můžete pamatovat jako Otíka z filmu Vesničko má středisková. Celým večerem provázel moderátor Libor Bouček.

Festival v Divadle Bez zábradlí je možné navštívit až do 28. dubna. K vidění je i slavná soška Oscara, kterou režisér získal v roce 1966 za nejlepší zahraniční film – Ostře sledované vlaky.

Foto: Profimedia

 

 

 


Celebrity - další články

Doporučujeme