Nádherný kousek! Princezna Kate na sobě měla šperk, který nosila i princezna Diana (†36)

27. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Kate Middleton (Zdroj: Profimedia)

Princezna a princ z Walesu přivítali jihoafrického prezidenta Cyrila Ramaphosu v rámci jeho cesty do Spojeného království. Během návštěvy Kate opět upoutala svým modelem, ale především nádherným šperkem. Informaci uvedl web ŽivotvČesku.cz.

Páru to jako obvykle velmi slušela a princezna Kate byla ozdobou celé recepce. Pozornost ale upoutala brož, kterou na sobě princezna měla připevněnou. Oslnila precizním a jemným zpracováním a nebývalou krásou. Ve skutečnosti to je přívěšek z roku 1863, který dánská princezna Alexandra vynesla v den, kdy se provdala za budoucího krále Eduarda VII.

Nevěstě jej tehdy věnoval spolek Dam ze severního Walesu jako svatební dar. Zdobí jej erb prince z Walesu, jsou na něm bílé diamanty, rubíny a smaragdy, které velmi připomínají velšskou vlajku. Ve spodní část je zase zavěšen 15karátový zelený smaragd, který lze sundat.

Kate Middleton (Zdroj: Profimedia)

Když v roce 1925 princezna Alexandra zemřela, šperk zdědila královna matka, která jej darovala princezně Dianě (†36). Ta jej nosila v době kdy byla zasnoubená za v tu dobu prince Charlese a pokračovala i v manželství. Šperk nosila i Camilla, nyní manželka krále Karla.

“Je potěšující, že Kate Middleton byla spatřena, jak nosí tento přívěsek, protože slouží nejen jako uznání jejího nového postavení, ale také jako pocta její zesnulé tchyni, princezně Dianě, která tento přívěsek pravidelně nosila během svého manželství s tehdejším princem Charlesem,” uvedl britský klenotník Maxwell Stone z klenotnictví Steven Stone. Celková váha šperku je přibližně 25 karátů a jeho hodnotu odhaduji na 400 000 eur (téměř 9 a půl milionu korun), doplnil Maxwell Stone.


Celebrity - další články

Doporučujeme