Náhlý odchod Hany Maciuchové (+75) kolegy šokoval. Odešla paní herečka a dáma, vzpomínají

27. ledna 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Krkonošské pohádky – Hana Maciuchová, Jaroslav Satoranský (Foto: archív Česká televize/Ivan Minář)

Zprává o úmrtí herečky Hany Maciuchové (+75) zasáhla celé Česko. O jejích zdravotních problémech se veřejně nemluvilo a tak její náhlý odchod byl velkým překvapením i pro některé její kolegy. Herečka má za sebou spoustu úžasných rolí ať už v divadle nebo v televizi. Nejvíce se všem vryla do paměti jako Anče z Krkonošských pohádek, zahrála si i ve známem seriálu Chalupáři, Dynastii Nováků nebo v Nemocnici na kraji města.

“Jsem z té zprávy tak strašně špatný, že nejsem schopný pořádně něco říct. je to pro mě opravdu veliká rána,” řekl pro server eXtra.cz její kamarád a kolega Jaroslav Satoranský. S ním si zahrála právě v Krkonošských pohádkách. Bohužel z celé skupiny herců, které v pohádce hráli už zbyl jen Jaroslav.

Těžce zprávu nesou i herci ze seriálu Ulice, kde Maciuchová hrála několik sezón. Je mi to moc líto. Byla to úžasná herečka, dáma s velkým D, obdivovala jsem ji, ráda jsem ji pozorovala při práci. Byla noblesní. Jsem nesmírně šťastná a vděčná, že jsem měla tu čest s ní pracovat,” uvedla pro Super.cz Patricie Pagáčová.

Úmrtí zasáhlo i její divadelní kolegyni Veroniku Žílkovou. “Paní Maciuchová byla dáma českého divadelního světa. Potkaly jsme se naposledy asi před šesti lety při práci v Divadle na Vinohradech. V Gogolově komedii Ženitba, kde se mě marně snažila provdat. Hrála tetičku a byla úžasná, milovala jsem její hlas. Odešla paní herečka,”popsala jejich setkání Žílková pro server Super.cz.

Dlouholetý přátelský vztah měla Maciuchová s Alešem Cibulkou a Michalem Jagelkou. Pro ně je odchod této legendární herečky obrovskou ranou. “Je to pro nás tak osobní rána, že se nebudeme vyjadřovat,”uvedli pro Super.cz.

Zavzpomínali na ní také Václav Vydra a Hana Zagorová se Štefanem Margitou. Odešla dáma ze všech dam. Máme Tě stále rádi, napsal Margita.

Jak na ni vzpomíná kolegyně, herečka Taťjana Medvecká?

Foto: archív Tv Nova/archív Česká televize/ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme