Nejlepší český basketbalista je rozpolcený. Cítí se totiž jako Srb!

16. září 2015·Celebrity·Redakce

Už toho během kariéry zažil hodně, ale čtvrtfinále ME se Srbskem bude pro basketbalistu Jana Veselého speciální. Největší hvězda českého týmu totiž v Srbsku dospívala a má dokonce srbskou přítelkyni.

“Pro mě je to vrchol tohoto šampionátu. Od té doby, kdy jsem v Srbsku hrál, tak jsem proti nim toužil nastoupit. A teď se to vyplní,” prohlásil Veselý v rozhovoru s českými novináři. “Z větší části se cítím jako Srb. Je to tím, že jsem tam od 16 let vyrůstal. Každý rok tam jezdím. Ten vztah ve mně zůstal. Mluvím plynule srbsky, přítelkyně je Srbka, Srbům na turnajích fandím, je to prostě tam. Ale ve středu to musí zmizet,” řekl Veselý.

Pětadvacetiletá česká opora už v patnácti odešla do Slovinska. Následně se Veselý přesunul do Partizanu Bělehrad, kde vyrostl v evropskou hvězdu a získal si srdce tamních fanoušků. A i když pak zamířil do NBA a nyní hraje za Fenerbahce Istanbul, do Bělehradu se pravidelně vrací. “I když hraju za jinou zemi, srbští fanoušci mě berou jako jednoho z nich a fandí mi,” říká.

Problém nastal s přítelkyní, která jako Srbka musela zvolit, komu bude fandit. “Udělala to strategicky. Bude fandit Srbům a zároveň mně, abych hrál dobře,” usmíval se Veselý. Po výhře nad Chorvatskem je přesvědčen, že Češi mohou velkému favoritovi postup do semifinále minimálně hodně zkomplikovat. “Oni jsou favorité a nebude to procházka růžovou zahradou. Ale když budeme hrát svoji hru a bojovat, tak je můžeme překvapit,” dodal.

Jan Veselý se svou srbskou přítelkyní. FOTO: Instagram

Celebrity - další články

Doporučujeme