Nejlepší český tenista slaví. Ale pořád čeká na vstup mezi nesmrtelné

17. září 2015·Celebrity·Redakce

Už několik let patří k nejužší světové tenisové špičce, dvakrát dotáhl český tým k Davisově poháru, a vydělal miliony. Ale k absolutní spokojenosti schází Tomáši Berdychovi grandslamový titul.

Na okruhu ATP vyhrál deset turnajů ve dvouhře a dva ve čtyřhře, na odměnách už si vydělal více než 22 milionů dolarů. Jenže grandslamový triumf stále chybí. Nejblíže byl před pěti lety ve Wimbledonu, kdy hrál finále, vstoupit mezi “nesmrtelné” se mu však zatím nedaří.  Dnes Tomáš Berdych slaví 30. narozeniny a stále věří, že to vyjde. 

S tenisem začínal jako pětiletý ve Valašském Meziříčí, pak přešel do Prostějova. Už v sedmnácti se stal stal profesionálem a krátce po osmnáctinách debutoval v Davisově poháru, v němž se brzy stal týmovou jedničkou. Na olympijských hrách 2004 senzačně porazil tehdejší světovou jedničku Rogera Federera, v říjnu téhož roku vyhrál v Palermu svůj premiérový turnaj ATP.

Do první desítky světového žebříčku nakoukl o tři roky později, předloni se poprvé dostal mezi nejlepší pětici. Dosud nejcennějším individuálním titulem vyznavače hry ze základní čáry s tvrdým podáním a forhendem je výhra v hale v Paříži v roce 2005. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším českým tenistou, letos v létě se stihl oženit s modelkou a dlouholetou přítelkyní Ester. V minulosti chodil s tenistkou Lucií Šafářovou.

Tomáš Berdych s manželkou Ester.

Celebrity - další články

Doporučujeme