Nemuslimové jsou nechutní, napsala irská zpěvačka Sineád O´Connor, která konvertovala k islámu

7. listopadu 2018·Celebrity·Lukáš Vaněk

Irská zpěvačka Sineád O´Connor, která koncem října konvertovala j islámu, opět rozproudila svým příspěvkem na twitteru vlnu negativních reakcí. Na svém účtu totiž napsala, že všichni nemuslimové jsou nechutní.

Moc se omlouvám. To, co teď napíšu, je něco tak rasistického, že mě nikdy předtím nenapadlo, že moje duše by něco takového mohla cítit. Ale upřímně, nikdy už nechci trávit čas s bílými lidmi (pokud tak nazýváme nemuslimy). Ani na chvíli, z žádného důvodu. Jsou nechutní,” uvedla irská zpěvačka, která přijala arabské jméno Šuhadá.

Šuhadá Davitt, jak zní nové zpěvaččino jméno, je svými kontroverzními výroky nebo chováním proslulá. V roce 1992 vzbudila značné kontroverze, když v živém vysílání jedné z amerických televizí roztrhala fotografii papeže na protest proti ututlávání pedofilních afér irských kněží. Svůj přechod k islámu viděla jako logický krok.

S hrdostí vám oznamuji, že jsem se stala muslimkou. Je to přirozené zakončení cesty každého inteligentního teologa. Všechna studia písem vedou k islámu, což dělá ostatní písma přebytečnými. Dostanu nové jméno. Bude to Šuhadá,” napsala zpěvačka svým fanouškům.

Celebrity - další články

Doporučujeme