Nikdy jsem nedostal krabici prezervativů, říká Ondřej Havelka

9. října 2014·Celebrity·Redakce

V poslední době, kdy ten comeback swingu je ve celosvětovém měřítku docela výrazný, tak samozřejmě i u nás se postupně ve velkých městěch zakládají takové partičky tanečních swingařů.

V kolika letech jsi tušil, že ten koníček najednou přeroste v činnost, kterou se budeš chtít živit? Že sis řekl: „Já na to vsadím, bude ze mě profesionální muzikant.“

To jsem si nikdy neřekl. Já jsem jako teenager hrál na kytaru. Nevím, jestli si to ještě pamatujete, ale za mých mladých časů bývaly uhelné prázdniny. A jednou byly nádherné uhelné prázdniny tři týdny a já jsem šel na brigádu na stavbu. Odvzdušňoval jsem topení v paneláku a za ten plat jsem si koupil první elektrickou kytaru. Takže to byl takový osudový okamžik. Od té doby jsem měl jasno, že chci být bigbítem.

Jaké publikum teď chodí na Ondřeje Havelku a Melody makers?

Tak to je publikum věkově neomezené. V poslední době, kdy ten comeback swingu je ve celosvětovém měřítku docela výrazný, tak samozřejmě i u nás se postupně ve velkých městěch zakládají takové partičky tanečních swingařů a vlastně ty naše koncerty v těchto větších městech jsou čím dál víc zastoupeny mladým publikem, což mě velice těší. Typické ale je, že když přijedeme na menší město, tak tam spíš chodí starší generace.

Ještě se vrátíme k Tvým narozeniným. Vzpomněl by sis na nejhorší dárek, který jsi kdy dostal a třeba tě lehce zaskočil?

Tak to si nepamatuju…

Třeba nějaké zklamání… třeba když jsme byli omladiny, tak se rozjel trh s prezervativama, tak to už bylo na mě moc – každý dostal prezervativ, někdo dostal celou krabici …

Tak to musím říct, že já jsem nikdy nedostal krabici prezervativů (smích).

Celý rozhovor si poslechněte už zítra na Frekvenci 1 u Pokondrů v 9:00.

Celebrity - další články

Doporučujeme