O svém bratrovi skoro nemluví, teď ale udělal výjimku. Co si William myslí o princi Harrym?

25. března 2022·Celebrity·Barbora Turková

Princ William a Kate Middleton (Zdroj: ČTK)

Kate s princem Williamem pečlivě plní své královské povinnosti. Během cesty po Karibiku se zastavili i v Belize. Princ udělal výjimku a promluvil o svém mladším bratrovi, který se vzdal královských povinností. Informaci uvedl časopis People.

Belize je maličkatý stát a vypadalo to, že návštěva královského páru bude probíhat bez komplikací. Jenže ouha. Po skandálu s protesty proti příchodu „kolonialistů“ z královské rodiny přinesla návštěva ještě jednu výjimku. William porušil obvyklé mlčení a vyjádřil se na adresu prince Harryho.

Od té doby, co se v roce 2020 vzdal Harry královských povinností a odjel s manželkou Meghan žít do USA, jeho vztahy s bratrem ochladly. Ke zlepšení nepomohl ani rozhovor s Oprah Winfrey či Harryho a Meghan obvinění některých členů britské rodiny. William dodržuje dekórum a o bratrovi moc nemluví.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Teď ale udělal výjimku. Když vévodové z Cambridge dorazili v pondělí do vesnice Hopkins, zavítali i do kulturního centra Garifuna. V rámci setkání s obyvateli došlo i na tradiční tance a do kola šel i princ.

To zaujalo velvyslankyni Cynthii Ellis-Topsy, která si tak vybavila Harryho návštěvu před deseti lety. „Řekla jsem Williamovi, že když přijel před deseti lety princ Harry, nemusel ho nikdo přemlouvat,“ prozradila. „Je to divoch,“ smál se budoucí král. „Moc se neřeší,“ dodal William. Otázka je, zda jeho odpověď v sobe nenese nějaký dvojsmysl a co tím William vlastně myslel.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme