Otec Meghan si rýpl do Diany (†36). Co o ní řekl?

5. srpna 2018·Celebrity·Barbora Pisingerová

Otec novopečené vévodkyně ze Sussexu Meghan (36) Thomas Markle (74) se svým názorem na britskou královskou rodinu příliš netají. Své dceři přitom její roli v britské šlechtě nijak neusnadňuje. K oltáři ji musel vést její tchán, princ Charles. nyní však Markle urazil Brity asi nejvíce. Opřel se totiž do Harryho maminky, zesnulé princezny Diany (†36).

Thomas Markle starší je už po světě dobře známý svým názorem na rodinu, do které se jeho dcera Meghan v květnu přivdala. Viní je z rozpadu vztahu, který se svou dcerou měl a z toho, že je mezi nimi Meghan nešťastná. Američan se však nebojí vzít si do úst i princeznu Dianu, na kterou jsou nejen princové Harry a William, ale také prakticky všichni Britové velmi citliví.

“Přiměli Meghan chovat se ke svému otci způsobem, který by se Harryho matce, princezně Dianě, pěkně ošklivil. Tohle Diana nezastávala,” vyjádřil se otevřeně pro britský deník The Daily Mail. Harryho matku se však rozhodl nijak nešetřit a pokračoval: “Princezně Dianě se připisuje změna královské rodiny, ale nebyla perfektní. Byla v mnohém jako oni,” vyjádřil se vyčítavě.

Když tato slova vypustil, hned si uvědomil, že jeho zeť zřejmě nebude vůbec nadšený. “Je mi jedno, jestli se mnou Harry už nikdy nepromluví. Přežiju to,” přiznal bez okolků.

O poměrech v rodině královny Alžběty si Markle myslí své. “Myslím, že Meghan je ten člověk, který je přivede do 21. století, pokud ji nechají,” je otec vévodkyně přesvědčený. Neskrývá však, že by si pro svou dceru přál něco jiného. “Viním z toho královskou rodinu. Vidím to napětí, pod kterým Meghan žije. Má ho ve tváři. Královská rodina ji vrátila do 30. let a to je směšné,” míní senior. Královská rodina prý jeho dceři štěstí nepřináší.

Otec si prý i na dálku zřetelně všímá změn, které se s jeho nejmladší dcerou odehrávají. “Sem tam ukáže kousek ramena nebo kotníku, ale už to není ta Meghan, kterou jsem roky znal,” popisuje muž. “Úplně na ní vidíte, jak přemýšlí, jestli to dělá správně, pokaždé, když překříží své kotníky místo nohou,” pokračuje.

Na vztahu se zetěm Harrym mu sice údajně vůbec nezáleží, své dcery se však vzdávat nehodlá. “Jestli se mnou už Meghan nikdy nepromluví, nevím, jak bych mohl žít dál, aniž bych měl zlomeného srdce,” svěřil se muž. Markle je přesvědčený, že ho Meghan odstřihla kvůli pokynům ze strany královské rodiny.

Kritice amerického důchodce přitom neunikla ani sama královna Alžběta II. “Klidně může mluvit s Donaldem Trumpem, pokud je to to, co chce dělat. Bůh ví, proč souhlasila, že se s tím mužem setká,” vyjádřil svůj názor. “Mám ke královně velký respekt. Myslím, že odvedla skvělou práci, když udržela důstojnost královské rodiny během těžkých časů,” dodal ovšem.

“Soucítím s Meghan, protože má složitou rodinu. Je to ale pořád její rodina,” myslí si Markle. Meghan má ze strany otce ještě dva nevlastní sourozence, Thomase Markle Juniora (52) a Samanthu Markle (53). Z celé její rodiny byla však nakonec na královské svatbě jen matka Doria Ragland (61).

Celebrity - další články

Doporučujeme