Pátečním hostem u Pokondrů bude režisér Mefista Zdeněk Zelenka!

4. listopadu 2016·Celebrity·Redakce

V pátek přišel k Pokondrům na Frekvenci 1 režisér a scénárista Zdeněk Zelenka. Autor muzikálu Mefisto se mimojiné rozohnil nad současnou televizní tvorbou. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Malá textová ukázka z rozhovoru s Těžkým Pokondrem:

Připravujete muzikál Mefisto, jak to vlastně vzniklo?

Zdeněk: Obrátil se na mne pan podnikatel Filo, který už nám kdysi pomáhal s muzikálem Golem. Potkal jsem ho ve čtyři ráno v baru a chtěl po mně nový muzikál k desetiletému výročí divadla Hybernia. Ovšem udělat zábavný muzikál z Fausta není moc jednoduché. Vzal jsem některé motivy od Goetheho a nakonec napsal takový milostný příběh, který se snad líbí.

Původně jste byl u muzikálu jen jako scénárista, ale nakonec jste musel převzít i režii…

Zdeněk: Bohužel původní režisér Filip Renč onemocněl a divadlo se ocitlo v těžké situaci. A já zrovna v té době podepsal smlouvy na práci v televizi. Ale nakonec jsem se nechal přesvědčit, protože jsem přece jen byl u toho projektu od začátku. 

Pracujete s nejlepšími herci, už jste musel přeobsadit někoho, s kým jste nevycházel? 

Zdeněk: Nepřeobsadil, ale už jsem přestal obsazovat (smích)

Velkou důvěru k vám má Jiřina Bohdalová. Čím to je, že pořád tolik přitahuje diváky? 

Zdeněk: Ono se to musí všechno tak nějak sečíst. Všichni jsme vyrostli na jejích večerníčkách a tak dále. 

Co vás ze současné televizní tvorby baví?

Zdeněk: Já televizi vypnul a na nic nekoukám. Dal jsem si půlroční zákaz sledování televizí. Já už toho dělal tolik, že po večerech už nemám chuť ještě koukat na televizi. Současní tvůrci nepřicházejí s ničím novým, jen se opakují po ostatních nebo kopírují zahraničí. Já už vám ty dialogy můžu říkat dopředu, protože je to všechno pořád dokola…

Poslechněte si

Celebrity - další články

Doporučujeme