Patrasové hrozí až 3 roky za mřížemi. Květnovou nehodu policie řeší jako trestný čin

14. října 2022·Celebrity·Redakce

Dáda Patrasová. (Zdroj: Profimedia)

Herečka a zpěvačka Dáda Patrasová 23. května autem nabourala pár metrů od svého domu do betonového mantinelu. Odmítla se tehdy podrobit dechové i krevní zkoušce, čímže se dopustila přestupku. Policie ovšem začala její nehodu vyšetřovat jako trestný čin a Dádě teď hrozí až 3 roky ve vězení. Informaci přinesla Televize Nova.

Nejprve tvrdila, že se ohnula pro spadlé brýle, potom, že mělo auto poruchu a bylo nezvladatelné. Výpovědi Dáda Patrasové se od května, kdy k nehodě došlo, trochu pozměnily. Nicméně fakt, že se tehdy odmítla podrobit dechové zkoušce, jí byl přisouzen přestupek. Za ten by jí v nejhorším případě čekal zákaz řízení na dva roky, ztráta sedmi bodů a pokuta ve výši 50 tisíc korun.

Podle Televize Nova policie situaci přehodnotila a nyní nehodu vyšetřuje jako trestný čin. “Pražští policisté okolnosti této dopravní nehody vyšetřují, nicméně právo na poskytování informací si v této věci vyhradilo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 10,” řekl TV Nova policejní mluvčí Jan Daněk. Zpěvačku tak patrně čeká nepříjemný soud.

Patrasová však stále tvrdí, že je nevinná. “Auto je doteď v servisu, v motoru byla poškozená nějaká součástka. Bylo to neovladatelné,” říká nyní. Celé její situaci jistě příliš nepomáhají natočené záběry chvíli po nehodě, kdy se potácela po ulici, málem ji srazil autobus, a nakonec se skácela na zem, kde nějakou dobu zůstala sedět.

Celebrity - další články

Doporučujeme