Paul Anka: Co možná nevíte o legendárním zpěvákovi

9. ledna 2016·Celebrity·Redakce

Jednu z jeho písní zná asi každý dospělý. Je to slavná Diana, která v Česku zlidověla i u táboráků. Světově proslulý zpěvák vystoupí 3. února v Praze!

Paul Anka (74) není jen zpěvák, ale také skladatel a textař. 

Narodil se kanadské Ottawě. Už od dětství se věnoval hudbě, ve 13 letech dokonce založil vokální skupinu. 

Slavnou Dianu nahrál už v 15 letech! A stal se hvězdou.

Paul Anka je ale také autorem jiných světových hitů. Pro Franka Sinatru napsal My Way, pro Toma Jonese hit She’s Lady. Možná nevíte, že pro Michaela Jacksona napsal skladbu This Is It, podle které se mělo jmenovat plánované turné (to se již po neuskutečnilo).

Nedávno zaujal Paul Anka svým albem Rock Swings, na kterém vydal 14 slavných rockových a popových melodií ve swingovém aranžmá.

Paul Anka potkal ve svém životě spoustu žen, ale jen dvě si vzal a má s nimi děti. 

Má slabost pro krásná auta. Zejména pro chevrolety. Staré klasické ameriky, které jsou pohodlné a mají obrovský výkon. I když sám toho v životě moc nenařídil, skoro vždy měl osobního řidiče. 

Paul Anka miluje hovězí steaky a tvrdí, že ty nejlepší umějí udělat v Kalifornii, kde žije a pracuje. Zpěvák si na večeři nejraději vyrazí s blízkými přáteli. 

Na otázku, kdo je jeho nejlepší přítel, odpovídá, že jsou to všichni jeho fanoušci. Po koncertech si s nimi podá ruku a pozdraví se s nimi. “Dělám zábavu pro lidi a bez nich bych nebyl nikdo. Proto říkám, že oni jsou pro mě nejdůležitější!”

Koncert Paula Anky je plánován na 3. února 2016 v Kongresovém centru v Praze. 

Celebrity - další články

Doporučujeme