Pleť slavných hereček bývá dokonalá. Jak o ni pečuje Penélope Cruz nebo Julia Roberts?

16. září 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Penelope Cruz (Foto: Shutterstock)

Na červeném koberci i na stříbrném plátně musí být perfektní. Pro hollywoodské hvězdy je vzhled na jednom z prvních míst, a proto mu věnují důkladnou a kvalitní péči. A teď není řeč o botoxech a plastických operacích. Co pro krásu a mladý vzhled dělá například Cruz, Roberts nebo Hayek? To nám prozradil web Dáma.cz.

Penélope Cruz

Penelope Cruz (Foto Shutterstock)

Moje maminka mi vždycky radila, abych jedla zdravou, vyváženou stravu a dostatečně spala. V mládí mi její rady přišly otravné, dnes ale vím, jak moc velkou pravdu měla.” Herečka patří mezi ženy, které si z vrásek rozhodně nic nedělají. “Těším se na vrásky. Moje babička říkávala, že každá vráska má svůj příběh.”

Halle Berry

Halle Berry (Foto Shutterstock)

Co stojí za jejím dokonalým vzhledem? Vedle toho, že pravidelně cvičí a její jídelníček obsahuje samé zdravé potraviny, za její krásnou pletí navíc vězí silný vývar z kostí! “Chodím k řezníkovi a řeknu si vždycky o kosti, které by stejně vyhodil. Doma je čtyřiadvacet hodin vařím ve vodě a výsledný vývar vypiji. Je to neskutečný zdroj kolagenu,” prozradila v jednom rozhovoru. Zároveň se neobejde bez růžové vody, kterou aplikuje na tvář před nanesením make-upu. “Mám pocit, že je pleť pak celkově jasnější a svěžejší.”

Salma Hayek

Salma Hayek (Foto Shutterstock)

Za jejím krásnou a zdravou pletí stojí jedna obyčejná věc. Herečka nikdy nejde spát neodlíčená. “Nikdy se mi nestalo, že bych do postele vlezla s make-upem. I když mi bylo mizerně, byla jsem nemocná, nebo dokonce opilá! Možná si občas zapomenu sundat šaty, šperky nebo boty, ale obličej musím mít vždy čistý.”

Jessica Alba

Jessica Alba (Foto Shutterstock)

Také Jessica Alba dala na rady své maminky a dodnes dodržuje zásady, které ji v péči o pleť naučila. Neobejde se proto bez opalovacího krému, který její tvář chrání před škodlivým slunečním zářením, a zpomaluje tak předčasné stárnutí pleti. “Moje máma dokázala ušetřit na oblečení, ale nebála se investovat do kvalitní kosmetiky. Vždy mi kladla na srdce, že se o svou pleť musím důkladně starat.”

Julia Roberts

Julia Roberts (Foto Shutterstock)

Pětinásobná nejkrásnější žena světa a odpůrkyně všech plastických úprav a botoxů si vystačí pouze s olivovým olejem, který přidává do svého pleťového krému s lehkou texturou. Dopustit nedá ani na opalovací krém, který by měl používat naprosto každý, kdo nechce být za pár let scvrklý jak rozinka. A to i ve dnech, kdy je obloha zatažená nebo dokonce prší. Sluneční záření na kůži působí i přes mraky.


Celebrity - další články

Doporučujeme