Princ Andrew má smůlu. Jeden z jeho prestižních titulů zřejmě převezme Kate

29. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

William a Kate (Zdroj: ČTK)

Princ Andrew se teď nenachází v nejlepší situaci. Kvůli skandálu se sexuálním obtěžováním musel odevzdat hned několik titulů, které jsou nyní neobsazené. Vypadá to ale, že jeden z nich by mohla dostat Kate Middleton. Informaci přinesl deník The Times.

Princ Andrew je rozhodně největším černým koněm v královské rodině. Předstihl tak i prince Harryho. Co nevidět ho totiž čeká soud kvůli údajnému zneužívání nezletilé, a tak musel královně odevzdat všechny své tituly. Jedním z nich je i titul čestného plukovníka gardových granátníků. Pěší pluk britské armády teď bude mít nového šéfa, respektive šéfku.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Pluk by totiž měl připadnout překvapivě manželce prince Williama, vévodkyni Kate Middleton.  “Všichni obdivujeme způsob, jakým zapadla a jak se chová. Zdá se, jako by nikdy nešlápla vedle,” uvedl vysoce postavený člen pluku pro The Times. O novém plukovníkovi rozhodne kromě královny i samotný pluk.

Kate tak má velkou šanci, že titul získá i vzhledem k tomu, že by byla první ženou za celý 366 let od založení pluku. Princ Andrew zastával funkci šéfa gardových granátníků od roku 2017, kdy ho převzal po princi Phillipovi. Ten se v tu dobu kvůli svému zdraví stáhl do ústraní a značně omezil své aktivity. Právě na této hodnosti si princ údajně zakládal, teď se s ní ale bude muset rozloučit.

Celebrity - další články

Doporučujeme