Princ William nastoupil do nové práce. Vedle povinností u dvora chce být užitečný obyčejným lidem

14. července 2015·Celebrity·Redakce

Britský princ William v pondělí nastoupil do nové práce. Začal pracovat jako pilot vrtulníku letecké záchranné služby. Čeká jej práce na směny i noční služby.

Vnuk královny Alžběty II., který už dříve působil jako pilot záchranné helikoptéry u Královského letectva (RAF), bude spolu s lékaři a zdravotníky působit na letišti v Cambridge a pro pacienty bude létat po celé východní Anglii. Sloužit bude jako každý z jeho kolegů-pilotů 9,5hodinové služby po čtyři dny, po kterých následuje stejně dlouhé volno.

“Mám pocit, že práce, jako je tato, mi pomůže udržet se nohama na zemi,” uvedl 33letý William s tím, že do budoucna bude muset nevyhnutelně čas strávený v práci omezit kvůli svým povinnostem, které má jako člen královské rodiny.

“Královna je stále velmi aktivní a můj otec stejně jako zbytek rodiny dělá také mnoho užitečné práce. A já doufám, že budu toho také součástí… ale zároveň chci dělat také něco, o čem si myslím, že je mimořádně důležité,” prohlásil William, jenž veškerý svůj plat pilota vrtulníku věnuje na charitu.

Celebrity - další články

Doporučujeme