Proč zemřela Marilyn Monroe? Fotky z pitevny neměl nikdo vidět

17. června 2022·Celebrity·Barbora Turková

Marilyn Monroe. (Zdroj: Profimedia)

Letos 4. srpna uplyne už 60 let od smrti hollywoodské sexbomby Marilyn Monroe (†36). Jistý druh výročí měla ale 1. června, a to nedožité 96. narozeniny. Co opravdu stálo za její smrtí? To se asi nikdy nedozvíme, ale stále více lidí se kloní k tomu, že byla zavražděna. Informaci přinesl deník Blesk.

Marilyn Monroe byla sice krásná, muži ji milovali a tryskal z ní sex-appeal na všechny strany, ale také se potýkala s depresemi a prý měla vztah s tehdejším (a pochopitelně ženatým) americkým prezidentem J. F. Kennedym (†46). Údajně mu vyhrožovala, že o jejich vztahu veřejně promluví, navíc znala některá státní tajemství. I jeho bratr Robert Kennedy (†42) se jí snažil nápad vymluvit. A byl to právě on, kdo podle hospodyně navštívil herečku noc před tím, než byla nalezena mrtvá.

Právě slavní bratři mají podle nejrůznějších teorií být za smrtí herečky, která by letos oslavila 96. narozeniny. Marilyn začínala svou kariéru v roce 1950 a diváci si ji zamilovali. Platila za uznávanou hereckou hvězdu, objevila se v komediích Někdo to rád horké, Páni mají radši blondýnky či Slaměný vdovec.

Ale v soukromém životě měla psychické problémy, které „léčila“ barbituráty a alkoholem. Třikrát se sice vdala, ale ani jedno manželství nevydrželo. A stejně neúspěšné byly i její pokusy otěhotnět. Když přišla do jiného stavu, brzy na to potratila.

Marilyn Monroe (Zdroj: Profimedia)

Existovaly tři hypotézy, jak kráska zemřela. První byla pochopitelně sebevražda, kterou navíc podpořila i pitevní zpráva. Lékař Thomas Noguchi, který její tělo ohledával, uvedl, že se zřejmě předávkovala prášky na spaní, které zapíjela alkoholem. V krvi měla 25 mg barbiturátů na jeden litr. Spekuluje se však i o tom, že šlo o vraždu, co byla pouze nasimulovaná jako sebevražda.

Jenže spekuluje se i o vraždě. Plavovlasá diva byla totiž nalezena v posteli ve velmi podezřelé pozici. Neodpovídaly ani posmrtné skvrny a na těle měla modřiny. Dva a půl měsíce předtím zpívala v šatech, které byly vytvořeny jen a jen pro ni na narozeninové oslavě J.F. Kennedyho, na které ale chyběla jeho žena Jackie.


Celebrity - další články

Doporučujeme