Prokurátor herce Alec Baldwina obvinil z neúmyslného zabití kameramanky

21. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Herec Alec Baldwin. (Foto: Shutterstock)

Herce Alec Baldwina chce prokurátor obvinit z neúmyslného zabití v případu zastřelení kameramanky Halyny Hutchins. Obě strany se k tomu vyjádřili. Baldwinův právník doufá, že k obvinění herce nedojde. Informoval o tom server Newsweek.

Ke střelbě došlo během natáčení filmového westernu Rust 21. října 2021 na ranči Bonanza Creek poblíž Santa Fe. Na place měla na starost zbraně Hannah Gutierrez-Reed. Ta by měla být obviněna společně s Baldwinem. Po důkladném přezkoumání důkazů a zákonů jsem rozhodl, že existuje dostatek důkazů pro podání trestního oznámení proti Alecu Baldwinovi a dalším členům filmového štábu Rust,” uvedl v prohlášení prokurátor s tím, že každý si zaslouží spravedlnost.

Neúmyslné zabití je v Novém Mexiku trestným činem čtvrtého stupně. V případě odsouzení hrozí každému maximální trest 18 měsíců vězení a pokuta až 5 000 dolarů, v přepočtu 110 650 korun.

Právní zástupce rodiny Hutchins vydal po oznámení prokurátora prohlášení. “Chceme poděkovat šerifovi ze Santa Fe a státnímu zástupci za jejich důkladné vyšetřování a zjištění, že obvinění z neúmyslného zabití jsou oprávněná a že nejsou lhostejní k lidskému životu. To také podporuje to, že naše obvinění je oprávněné.”

Baldwinův právník Luke Nikas na oznámení prokurátora reagoval. “Pan Baldwin neměl důvod se domnívat, že ve zbrani nebo kdekoli na natáčení filmu byly pravé náboje. Spoléhal se na profesionály, kteří ho ujistili, že ve zbrani jsou slepé náboje. Budeme proti obvinění bojovat a vyhrajeme,” dodal. Zda bude dvojice obviněna se dozvíme na konci ledna, kdy v jejich případu rozhodne porota.

Celebrity - další články

Doporučujeme