Proslavil kola BMX a stal se hvězdou. Nakonec ho našli mrtvého mezi bezdomovci!

9. července 2015·Celebrity·Redakce

Scott Breithaupt zpopularizoval po celém světě kola BMX a jejich závody dokonce dostal i na olympiádu. Býval hvězdou tohoto sportu. Jeho konec byl ale tragický.

Scott Breithaupt byl nalezen mrtvý v sobotu v kalifornském Long Beach v kempu mezi bezdomovci. Policie zatím nezná příčinu smrti a neví ani, jak dlouho jeho tělo ve špinavém stanu mezi lidmi bez domova leželo. Jisté je jen to, že kdysi úspěšný muž svoje 58. narozeniny už neoslaví.

Breithaupt jako teenager jezdil motokros, ale když viděl děti jezdící na kole po prašných silnicích nedaleko svého domu, inspirovalo jej to k založení nového sportu. Brzy tak začal organizovat závody na terénních kolech BMX, které zpopularizoval po celém světě. Sám vyhrál několik šampionátů.  

Později se i podílel na vývoji kol a přišel s několika výraznými změnami designu. A když sám přestal závodit, pracoval pro televizi jako komentátor a pro stanice ESPN a Fox produkoval sportovní show s BMX. Jeho osudný pád způsobily problémy s drogami, jeho bratr Jeffrey řekl, že Scott měl od 80. let problémy s braním kokainu.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme