Říkal jsem jasně, že pokud nebude prezident, spáchám mediální sebevraždu, říká Landa

20. října 2014·Celebrity·Redakce

Ze showbusinessu se začínám pomalu stahovat. Tohle je jedna z posledních šňůr.

V tisku bylo, že tuto tour prezentuješ jako poslední velkou koncertní show…

To jsou přesně ty jejich drobné šmejďánkoviny. Já říkám, že toto je jedna z posledních velkých tour. Já se z kola showbusinessu zvolna stahuju a nevím, kolik takových velkých šňůr ještě bude. Už je to asi pátá a nepředpokládám, že jich ještě bude mnoho. Stoprocentně je to jedna z posledních. Jestli bude jedna, dvě nebo tři, to netuším, ale víc jich rozhodně nebude. Nechci kolotoč. Já se chci bavit tím co dělám. Chci plnit duši, nejen peněženku a od toho se to celé odvíjí.

Teď budeme citovat z rozhovoru pro iDnes: „Žito byla mediální sebevražda.“ Má to být tvá citace…

No vždyť to je v pořádku. Já jsem volal Horáčkovi a říkal jsem mu, že jestli nebude prezident, tak spáchám na Slavíkách sebevraždu. A on to vůbec nepochopil. A pak jsem spáchal mediální sebevraždu. Tady šlo o to, že mediální obraz Daniela Landy po několika posledních dílech už byl pro mě tak nesnesitelný, že bylo dobré vzít granát, celé to hodit do vzduchu, počkat, až sedne prach a pak poskládat celý ten obraz znovu. Stejně tak jako tarotové karty začínají bláznem a až ostatní karty po tom bláznovi začínají dávat logiku, tak jsem to chtěl udělat tímto způsobem. Takže já třeba přijedu na Slovensko a tam mi už neříkají: „Vy jste ten fašista…“, ale „Vy jste měl toho kohouta!“, takže to splnilo svůj účel velmi dobře. Dnes ten Landa má jinou pachuť, už je to spíš magor než nebezpečný člověk. A s tím magorem je to výhodnější než s nebezpečným člověkem, zcela rozhodně.

Kdys mediálně nejvíc ustřelil, a víš o tom?

V kontextu časovém neberu jako ústřel už ani toho Slavíka. To, že jsem to neměl připravené a že mi to tam trošičku uletělo, vlastně nevadí. Takže ani bych neměl ten pocit, že bych mediálně ustřelil. Jsme umělci, jsme partička, která si na jevišti může dovolit úplně všechno a záleží pak, jestli vybruslíš nebo neubruslíš. Tak si myslím, že to bylo v pohodě. Ale ústřel to byl jako hovado, samozřejmě (smích).

 

Celý rozhovor uslyšíte už zítra na Frekvenci 1 v 9.00 u Těžkýho Pokondra.

Celebrity - další články

Doporučujeme