S babičkou není radno si zahrávat. Jaký spor měl před svatbou William s královnou?

5. listopadu 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ William s manželkou Kate Middleton. (Foto: Shutterstock)

Letos v dubnu to bylo deset let, co si princ William vzal krásnou Kate Middleton, která se stala miláčkem nejen obyvatel ve Velké Británii. Princ se pro kanál ABC svěřil, že před svatbou měl se svou babičkou spor. Pak ale raději dal za pravdu královně Alžbětě II.

V říjnu 2010 požádal na dovolené v Keni o ruku svou bývalou spolužačku z univerzity Kate Middleton. O několik měsíců později, 29. dubna 2011, odhadem dvě miliardy lidí z celého světa sledovaly, jak se z Middleton stává Její královská Výsost vévodkyně z Cambridge. William byl na svatbě oblečený do uniformy irské gardy.

Původně tohle na sobě mít ale nechtěl. Chtěl si vzít kabát stejného pluku britské armády, což se ale nelíbilo jeho babičce, královně Alžbětě II. Princ se nakonec rozhodl ustoupit. „Vedli jsme o tom pár diskusí. Ale jak jsem se naučil, když jsem vyrůstal, s babičkou si není radno zahrávat,“ uvedl pro kanál ABC William. „Co řekne, to platí,“ dodal.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Svůj vysněný kabát nosil během zásnub, dva měsíce před sňatkem byl ale jmenován plukovníkem. Proto královna trvala, aby si vzal červený oblek. Na druhou stranu mu babička i pomohla, a to ve chvíli, kdy byl zoufalý při tvoření seznamu hostů.

Na prvním setkání jsem dostal list 777 jmen a ani jedno z nich jsem neznal. Bylo to trochu skličující a vypadalo to, jako by byl seznam hostů už ucelený, jako by nebyl žádný prostor pro přátele nebo rodinu,“ uvedl William. Zavolal proto královně a poprosil jí o trochu podpory. “Řekla mi: ´Nebuď směšný. Ten seznam nech být a začni od svých přátel,” prozradil vévoda z Cambridge.


Celebrity - další články

Doporučujeme