S Ružičkou jsme jako Sparta vs Slavie, říká exbrankář Bříza

2. října 2014·Celebrity·Redakce

Možná i jako kočka a myš, tak by se dal přirovnat jejich vztah. Času na sebe mají také velmi málo, občas zajdou spolu na golf.

Jaké jsou novinky na mistrovství světa (pozn. red. 79. mistrovství světa v ledním hokeji bude pořádat Česko)?
Moc novinek není. Zásadní novinka je posunutí útočných pásem do středního, což je dobře, protože to udrží tu hru v útočném pásmu, zvlášť při přesilovkách je to pro diváky zajímavější. My máme asi zásadní novinku pro mistrovství světa spíš v rámci naší organizace. První je ta, že jsme spustili sociální sítě v 8 jazykových mutacích, což je poprvé v historii mistrovství. Spolupracujeme s firmou eSports, která tohle zajišťuje rodilými mluvčími a máme hodně pozitivní reakce po Evropě, protože se fanoušci ptají a když se mohou ptát ve svém jazyce, je to pro ně o to příjemnější. Druhá novinka je to, že máme dva maskoty. Vždycky byl maskot jenom jeden a my jsme se po strašně dlouhém procesu dostali k tomu, že máme Boba a Bobka. Jsme moc rádi, že ty reakce na ně jsou devadesátiprocentní, naprosto pozitivní. Tak se těšíme, že přinesou i hodně zábavy a že si všichni budem zpívat „ tatadatatatadaaaa, tatadatatatadaaa… “ (pozn. red. znělka večerníčku o králících z klobouku)

Čeho se nejvíc na šampionátu obáváš? Co by nemuselo klapnout?
Já jsem přesvědčený, že nám klapne všechno, co se týká organizace. Obávám se, aby nedošlo k něčemu neočekávanému, ale nechci malovat čerta na zeď. Samozřejmě ta dnešní celosvětová situace není úplně jednoduchá a každý pořadatel takové masivní akce se samozřejmě bojí, že někdo prolomí bezpečnostní opatření a uškodí mistrovství. Samozřejmě přejeme moc českému týmu, aby se mu dařilo. Možná se ale obáváme, kdyby došlo k nepostupu, aby neopadl zájem a euforie.

Jak vycházíš s trenérem reprezentace, Vladimírem Růžičkou?
My s Růžou jsme Sparta x Slavie, trochu kočka a myš. Máme hrozně málo času, ale byli jsme spolu na golfu a myslím, že jsme spolu vycházíme v pohodě. Vláďa asi bude potřebovat podporu ze všech stran. Málokdo, kdo nebyl uvnitř toho týmu a nebyl v té situaci, si to dokáže představit.

Celý rozhovor si poslechněte už v pátečních Pokondrech na Frekvenci 1 v 9:00.

Celebrity - další články

Doporučujeme