Shannen Doherty bojuje s rakovinou v posledním stádiu. Neklesá na mysli, seznam přání ale nemá

21. září 2021·Celebrity·Barbora Turková

Shannen Doherty. (Foto: ČTK)

Shannen Doherty trpí rakovinou ve čtvrtém stádiu. Fanouškům její loňské oznámení zlomilo srdce. Nyní se herečka svěřila, zda má svůj seznam přání, a také promluvila o tom, jak dlouho si myslí, že bude ještě na světě. Informaci přinesl magazín People.

Herečka Shannen Doherty o své nemoci hovoří zcela otevřeně. Nemoc je už v posledním stádiu, ale představitelka Brendy ze seriálu Beverly Hills 90210 stále pracuje a objevuje se na veřejnosti. Posledním projektem je zatím životopisný film List of a Lifetime od tchajwansko-nizozemské režisérky Roxy Shih, který sleduje osudy hrdinky s rakovinou prsu.

Ta si ve filmu snaží vybudovat vztah s dcerou, kterou dala po narození k adopci. Společně tak sestaví list přání, které si chce žena před smrtí splnit. Shannen ale nehraje hlavní hrdinku, ve filmu se představí jako jedna z vedlejších postav jménem Diana Carroll.

Shannen film zajela propagovat i na jednu z panelových diskuzí a je jasné, že k tématu měla, co říct. Poděkovala hlavně všem členům týmu, včetně režisérky a scénáristky, že se nemusela s ničím radit a všechno bylo naprosto perfektní. “Bylo mi opravdu neskutečným potěšením být toho součástí, každou vteřinu jsem byla v úžasu, že můžu pracovat s tak skvělými ženami,” vychválila filmařský tým do nebe podle časopisu People.

Pro herečku je osvěta v tomto tématu velmi důležitá. “Cítím, že mám zodpovědnost ve svém veřejném životě, který je tak odlišný od toho mého hereckého. Mluvit o rakovině a možná vzdělávat lidi a říct jim, že lidé ve čtvrtém stádiu jsou pořád naživu a velmi aktivní,” nechala se slyšet herečka.

Herečka je neskutečně silná žena, což dokazují i její blízcí. “Můj manžel říká, že byste nikdy neřekli, že mám rakovinu. Nikdy si nestěžuji. Nemluvím o tom, je to součást mého života,” říká Shannen. I přestože je nemoc v posledním stádiu, ona neklesá na mysli a užívá si život plnými doušky.

Žádný seznam přání prý nemá a do hrobu se určitě nechystá. “Nemám žádný seznam přání, protože budu nejdéle žijící člověk s rakovinou,” říká představitelka Prue ze seriálu Čarodějky. Chtěla by žít ještě aspoň deset až patnáct let, což není vůbec nereálné. Pacientka Kim Green žila s rakovinou prsu v posledním stádiu neskutečných 19 let.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme