Šílenství! Herec Cilian Murphy šel pro roli Oppenheimer na krev, jedl jednu mandli denně

25. července 2023·Celebrity·Redakce

Oppenheimer (Zdroj: Profimedia)

Do kin minulý týden vtrhl dva velmi očekávané filmy. Barbie v hlavních rolí s Margot Robbie a Ryanem Goslingem a také Oppenheimer, kde si titulní role střihli Cillian Murphy, Florence Pugh nebo Emily Blunt. A představitel titulní role udělal pro svého hrdinu opravdu všechno.

Film Oppenheimer režiséra Christophera Nolana si získává velkou pozornost diváků po celém světě. Velkou zásluhu na tom mají rozhodně herci, především Cilian Murphy, který si střihl hlavní roli astrofyzika Roberta Oppenheimera, tvůrci atomové bomby. Podle zahraničních médií se na roli připravoval pět měsíců dopředu.

Herec přiznal, že role pro něj byla velkou výzvou. Chtěl, aby postavou odpovídal fyzikovi, který byl skoro až vychrtlý. „Miluju hraní svým tělem a Oppenheimer měl výrazné pohyby i postavu, a já jsem to chtěl udělat správně. Musel jsem hodně zhubnout. On byl hodně štíhlý, skoro až vyhublý, přežíval jenom na cigaretách a martini,“ přiznal pro deník New York Times.

View this post on Instagram

A post shared by Cillian Murphy (@cillianmurphyofficiall)

Sám sice neřekl, jak přesně hubnutí probíhalo, ale jeho herecká kolegyně Emily Blunt, která ve filmu hraje jeho manželku, práskla, že jedl jednu mandli denně. „Vzal si toho na svá bedra hodně. Mohl sníst třeba jen jednu mandli denně nebo tenký plátek jablka. Byl opravdu hodně vyhublý,“ svěřila se. Herec se prý naprosto izoloval od světa, třeba se vzdal společných večeří s kolegy a nechodil ani na večírky.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme