Smrti se nebojím. Nejhorší je, když vám odejde mozek, prozradil Jiří Menzel, než na něj zaútočil meningokok

27. září 2018·Celebrity·Karolína Stránská

Ve věku 82 let zemřel oscarový režisér Jiří Menzel. (Foto: Facebook)

V listopadu roku 2017 prodělal režisér Menzel náročnou operaci, po které ležel v umělém spánku. Jeho stav se tehdy zhoršil poté, co se vrátil ze zahraniční cesty. Těsně před onemocněním meningokokem se v rozhovoru svěřil, zda se bojí smrti.

„Smrti se nebojím. Až budu cítit, že jsem špatný, tak chci umřít. Nechci být na obtíž. A nechci pohřeb. Mám jenom strach, aby to nebylo dlouhý, blbý umírání,“ uvedl v rozhovoru v knize Nesmrtelní, jejímž autorem je Miloš Zapletal.

Ačkoliv se téma může zdát morbidní, režisér se tehdy rozpovídal i o tom, co by se mělo dít po jeho úmrtí. „Pak bych rád, aby ten popel jednou moje žena odvezla do Španělska, kam jezdíme každé prázdniny, a aby ho tam rozsypala. Máme to místo moc rádi a vlastně tam budu s holkama pořád.”

Smrti se nebojí, jak sám řekl. Má z něčeho strach? „Nejhorší je, když vám odejde tělo, a neodejde mozek. To radši, ať odejde mozek,“ dodal.

Oscarový režisér zatím neopustil rehabilitační centra, kde se zotavuje poté, co se před Štědrým dnem probral z umělého spánku.

Celebrity - další články

Doporučujeme