Smutná vzpomínka! Veronika Žilková zavzpomínala na syna Melichara

3. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Veronika Žilková (Zdroj: ČTK)

Svátek všech zemřelých se v České republice připomíná 2. listopadu a lidé v ten den vzpomínají na své blízké, kteří už mezi námi nejsou. Na tento den nezapomněla ani herečka Veronika Žilková, která na instagramu zavzpomínala na syna Melichara (†8 měsíců).

Dušičky jsou bolestivé asi pro každého, který se musel potýkat se smrtí někoho blízkého. Své o tom ví i herečka Veronika Žilková, která zapálila svíčku za mrtvého syna Melichara. Ten se jí narodil, když jí bylo 45 let a dnes by mu bylo šestnáct let. Narodil se 14. května 2007. Jenže zemřel v pouhých osmi měsících.

„Dnes mají svátek všechny naše lásky, které žijí už pouze v našich srdcích. Melichar. R.I.P. Vzpomínejte dnes na ně s radostí, že jsme s nimi aspoň nějaký čas prožili,“ napsala na sociální síť Žilková. V minulosti se herečka vyjádřila, že ho lékaři měli raději nechat zemřít při porodu, aby za svého krátkého života netrpěl.

View this post on Instagram

A post shared by Veronika Zilkova 😂 (@veronikazilkovastropnicka)

Narodil se totiž skoro mrtvý s vrozenou brániční kýlou a první dny v nemocnici strávil na hadičkách. Zemřel po pouhých osmi měsících. Pro herečku, která syna měla s manželem Martinem Stropnickým, se kterým se nyní rozvádí, je to dodnes téma, o kterém se jí těžko mluví. Ani návštěva hřbitova pro ni není lehká věc.„Už jsem tam byla. Ale chodím tam víc za svým tatínkem, který zemřel ve stejný rok, krátce před Melicharovým narozením. S oběma si vlastně povídám každý den, jsou pořád se mnou,“ prozradila dříve.

Když se v dubnu 2007 s otcem loučila na suchdolském hřbitově, zůstala jen v kapli. Se zbytkem rodiny k hrobu nešla. V duchu možná tušila, že tento smutný akt bude muset brzy absolvovat znova. V sedmém měsíci těhotenství totiž chlapečkovi našli závažnou vadu. Lékaři ho sice hned po narození operovali, dostal implantát, který mu měl začít rozvíjet plíce, ale to se nestalo.

Jako terapie nejvíce herečce pomohlo, že v den synovy smrti hrála premiéru divadelní hry Adina podle životního osudu prvorepublikové legendy Adiny Mandlové. Ve hře byla i scéna, kdy Mandlová porodí mrtvou dceru. „Musím říct, že to místo, kde ona potká v roce 1968 svého milence Vladimíra Šmerala a vyčte mu, že za ní nepřišel do porodnice, že mi to pomohlo. Říkala jsem si, že nejsem první herečka, které se něco takového stalo,“ dodává herečka.


Celebrity - další články

Doporučujeme