Splnil se mu sen, ale i noční můra. Vojta Kotek se v novém filmu musel oholit, někteří kolegové ho nepoznali

4. března 2022·Celebrity·Barbora Turková

Vojta Kotek (Zdroj: ČTK)

Vojta Kotek jde z role do role. Poté, co exceloval v minisérii Marie Terezie či v projektu Guru se objeví v novém filmu Jana Svěráka Betlémské světlo. Navíc se jedná hned o dvojroli Matěje a Mária, jenž se pokouší získat mladou lékárnici. Informaci uvedli Novinky.cz.

Před kamerou se talentovaný herec a baskytarista skupiny TH!S potkal mimo jiné i se Zdeňkem Svěrákem, který byl dlouholetým přítelem a kolegou jeho zesnulého otce Václava Kotka. Vojtovi se tím splnil jeho sen. „Jsem strašně rád, že se mi poštěstilo být s klukama i na place! Už to, že hraju u Cimrmanů, je sen, který jsem se ani neodvážil snít. Myslím, že táta by na mě byl pyšnej,“ svěřil se herec.

Snímek Betlémské světlo vypráví příběh stárnoucího spisovatele Karla Šejnohy, kterému ale psaní už nejde tak jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a jejich postavy vylézají na denní světlo a žádají, aby autor pokračoval v ději. „Moje postava, o které Šejnoha píše, si v určitou chvíli uvědomí, že by mohla být psaná možná ostřejší tužkou a že by měla získat pár ostřejších rysů, jako takový střelec,“  popisuje Kotek.

Postavu lékárnice, kterou se Kotek snaží sbalit, si zahrála Tereza Ramba. S tou se herec na place potkává poměrně často, což herec kvituje. “My už jsme spolu párkrát točili, známe se dlouho a máme i nějakou partnerskou minulost, takže to je zábavné, když se může člověk opřít o něco, co už s tím druhým prožil,“ svěřil se. Aby se dvě jeho postavy odlišily, rozhodl se Jan Svěrák, že pro jednu z rolí nechá Vojtovi oholit vousy.

Bylo to hrozný. Když jsem vylezl před make-up bus, začala mi být zima na bradu! Vůbec jsem nechápal, že ty vousy dokážou takhle hřát. Cítil jsem se nahý, obnažený a o deset let mladší. Nebylo to příjemné. Je ale příjemné hrát dvojroli, to se mi ještě nikdy nepoštěstilo,“ vysvětlil Kotek. Někteří kolegové ho prý ani nepoznali. Třeba kameraman Vladimír Smutný ho odmítl oslovovat Vojto a říkal mu Matěj. “Častěji nosím vousy, takže si s nimi připadám líp,” dodal Vojta. Snímek Betlémské světlo jde do kin už 10. března.


Celebrity - další články

Doporučujeme