Tajné fotografie z dovolené Libušky Šafránkové. Nikdy se nechovala povýšeně, klidně vzala do ruky i koště

1. prosince 2021·Celebrity·Barbora Turková

Herečka Libuše Šafránková s manželem Josefem Abrhámem. (Foto: ČTK)

Ve své nejslavnější filmové roli musela Libuše Šafránková (†68) vymetat kamna a přebírat hrách smíchaný s popelem. Jenže takovou byla i na dovolené u moře. Herečka se zkrátka nebála práce a klidně do ruky vzala i smeták. Informaci přinesl deník Aha!.

Deník Aha! přinesl unikátní fotografie z roku 1996, na kterých je Libuše Šafránková (†68) společně se svým manželem Josefem Abrhámem a jejich jediným synem. Společně vyrazili do Chorvatska. Herečka ale na dovolenou nejezdila odpočívat.„Když třeba při večeři v hotelové restauraci omylem shodila ze stolu skleničku, hned se chopila koštěte a začala střípky zametat. Žádné zdlouhavé objednávání místního úklidového servisu,“ vzpomíná účastnice zájezdu.

Herečka společně s manželem a synem vždycky večeřeli s ostatními u stolu. Neměli vyhrazený salónek, hvězdné manýry pro ně bylo sprosté slovo. „Dopřávali si místních specialit – středomořské pljeskavice, dalmatského vína Kaštelet či dezertního Proška. Čtyř chodové menu pak vždy zakončili lahodným dezertem,“ vypočítává jedna z tehdejších spolustolovnic. „A hlavně se chovali úplně normálně, jako by byli jedni z nás,“ zdůrazňuje.

Spolucestovnice říká, že herečka nikdy neodmítla se s někým vyfotit nebo podepsat. Jediné, čeho se nerada účastnila, byly společné plavby lodí na ostrovy. „Když jedu na výlet, připadám si, jako když natáčím a přesouvám se z jednoho exteriéru do druhého,“ vysvětlovala tehdy Libuška.

Raději prý trávila dovolenou na jednom místě, vychutnávala si oblíbenou kávu a chodila plavat. Už tenkrát měl ale Josef Abrahám problém s chůzí. „On ten můj Pepa tak špatně chodí. Já vždycky poznám podle toho, jak jde, jakou bude mít celý den náladu,“ říkávala Šafránková. Herci ale byli vždycky velmi oblíbení a dostávali dárky od místních. Abrhám se smál, že by na dárky potřebovali jednu speciální místnost.


Celebrity - další články

Doporučujeme