Takhle se Karel Gott dozvěděl o starších dcerách: Byl jsem obejit! Nová kniha popisuje Mistrovy vzpomínky

30. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: se souhlasem Ivany Gottové

Karel Gott (†80) za svého života zplodil celkem čtyři dcery. Narození těch starších dvou ale provázely dost dramatické okolnosti. V nové knize Karel Gott: Má cesta za štěstím si čtenáři mohou přečíst Mistrovy vzpomínky. 

Legendární český zpěvák byl dlouhé roky starým mládencem. Shodou náhod při tom zplodil dvě dcery, se kterými si následně vytvořil krásný vztah. Narození nejstarší Dominiky (49) ani mladší Lucie (33) se ale neobešlo bez dramatických situací.

Maminkou jeho nejstarší dcery je bývalá tanečnice Antonie Zacpalová (80). S tou se seznámil v roce 1970 během televizního natáčení písně Lady Carneval. “Zájmu krásné tanečnice se nedalo odolat. Připadal bych si jako hlupák, kdybych její zájem ignoroval,” cituje Slavíka nová kniha. Slovo dalo slovo a dvojice skončila v Antoniině žižkovském bytě.

Po dvou letech se setkání opakovalo. “Zase jsem jí neodolal a nabídl odvoz. Tentokrát naše cesta vedla ke mně do strašnické vily. Strávili jsme spolu večer. Považoval jsem to za hezkou epizodu,”popsal Karel Gott. Po hezké epizodě ale přišlo velké překvapení. Za několik měsíců zpěvákovi Antonie zavolala s tím, že se jim před měsícem narodila společná dcera.

 “Cítil jsem to trochu jako podraz. Lhostejno, zda z lásky, nebo vypočítavosti,” svěřil se Mistr. První měsíce se nedokázal na dítě přijít podívat, po půl roce se ale přišel se svou dcerou seznámit. A okamžitě poznal, že ho podobou rozhodně nezapře.

Dokud ještě žila moje maminka, úzkostlivě jsem dbal na to, aby se nevědělo, že mám potomka. A tak jsem za dcerkou chodil potají,” popsal zpěvák prvních devět let života Dominiky. V roce 1982 ale během natáčení pořadu Zadáno pro Karla Gotta představil dceru světu. “Už nemělo smysl zapírat. Kdo se zeptal, hrdě jsem přiznal, ostatně, podobou nebylo pochyb. Ale říct to do televizních kamer jsem nedokázal. Pořad běžel v televizi na Štědrý den a k mé velké lítosti ho táta neviděl,” popsal Gott osudové události. Tatínek Karla Gotta zemřel čtyři dny před Vánoci.

Historie se opakovala

O šestnáct let později se příběh opakoval. Do života Karla Gotta vstoupila skalní fanynka Iveta Kolářová (54). “Více než svým vzhledem mě zaujala rozhodností, se kterou se odvážila probojovat až k mé šatně, aby se připomněla,” vzpomínal.

“Dali jsme si dobré víno, prožili bez rozpaků vášnivý večer a pak jsem jí zavolal taxi. Prostě oboustranné svobodné setkání na jediný večer, přičemž z mé strany nenastal důvod se znovu scházet,” popsal, jak se dvojice dala dohromady. Po sedmi měsících ale o Ivetě slyšel znovu – když mu prodavačka zavolala s tím, že je těhotná a za dva měsíce se jí a Karlovi narodí dítě.

“Nemohl jsem skousnout, že jsem byl zase obejit. Tím hůř, že jsem k Ivetě necítil vůbec nic. Proto jsem se s tím tentokrát vyrovnával snad ještě hůř než u Toničky,” popsal čtyřnásobný otec v knize.

Nakonec si s oběma dcerami vybudoval krásný vztah. “Postupem času, jak rostla, jsem začal víc a víc jihnout. Také už jsem v její tváři poznával aspoň lehké rysy po otci. Minimálně obočí měla určitě moje. Někdy člověku stačí maličkost,” řekl o Lucii.

O všechny své děti i jejich matky se zpěvák náležitě postaral. Toničce i Ivetě koupil vlastní byt, aby nestrádaly. V osmnácti letech koupil vlastní bydlení také Lucii. Ačkoli s její maminkou Ivetou vždy vycházel dobře, nakonec se jejich vztah nenávratně poškodil a v posledních letech svého života jí nemohl přijít na jméno.

Prodavačka totiž do novin prohlásila, že byl Mistr po celá ta léta pěkně sobecký. “Tím si ke mně definitivně zavřela cestu. Nad křivdy takového kalibru se bohužel povznést nedokážu. Dotklo se mě to natolik, že se tím už napořád zpřetrhaly vazby, kterými Lucka mě a Ivetu do té doby spojovala,” popsal Karel Gott v knize.

Celebrity - další články

Doporučujeme