The Batman dorazil do českých kin. Hlavní hrdina prozradil, proč byl před natáčením paranoidní

8. března 2022·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Robert Pattinson ve snímku The Batman a na premiéře filmu. (Foto: Profimedia)

Snímek The Batman měl minulý týden premiéru v českých kinech. Zatím to vypadá, že fanoušci tohoto superhrdiny jsou z filmu nadšení. Hlavní hrdina, kterého hraje Robert Pattinson, teď prozradil, proč se před natáčením některých scén cítil paranoidně. Informoval o tom deník Metro.

K Batmanovi patří bezpochyby i jeho ikonický černý oblek, který se podobá netopýrovi. Pattinson jej přirovnal ke koruně, kterou člověk nosí se ctí. “Je to legrační, při čtení scénáře trávíte spoustu času tím, že se snažíte přijít na to, jak mohu hrát postavu, která dělá takové odvážné činy?” řekl v rozhovoru pro časopis People Pattinson o roli Bruce Wayna. “A pak zachytíte záblesk v podobě odrazu nebo stínu na podlaze a uvědomíte si, že postava je mnohem větší než vy. Je to jako nosit korunu nebo tak něco,” dodal.

Před začátkem natáčení cítil herec obavy. “Čím více se blížilo natáčení, byl jsem čím dál víc paranoidní. Víte, je to směšné, když sedíte doma v tričku, a pak si ho obléknete (kostým Batmana pozn. red.),” popsal. Když pak měl oblek na sobě, mělo to pro něj elementární rozměr. “Lidé na vás reagují jinak, tým reaguje jinak. Celý váš svět se náhle změní,” doplnil Robert pro časopis.

Kvůli roli Pattinson držel dietu a dokonce dodržoval fitness plán. Chtěl být prý ve formě, přeci jen ve filmu se fanynky dočkají také dvou scén, kde má herec svlečenou košili. Tři měsíce před natáčením tak strávil denně několik hodin v posilovně.

Čeští fanoušci jsou zatím s filmem spokojeni. Na ČSFD dosáhl 86 %. “Film se zcela záměrně snaží být co nejméně akční a co nejvíce atmosférický, zároveň je to nejvíc dějový Batman za celou jeho celovečerní kariéru od 80. let – napětí skutečně plyne z toho, na co hrdina musí přijít. A jako ve správné neonoirové detektivce musí podrobit zkoumáním i sám sebe,” napsal jeden z uživatelů v recenzích na portále ČSFD. “Když bych to měl shrnout do jedné věty – tak se jedná o mimořádně povedenou blockbusterovou kriminálku s temným komiksovým hrdinou,” dodal další.


Celebrity - další články

Doporučujeme