Tolik očekávaná událost je konečně tady! Meghan a Harry se potkali s členy královské rodiny. Jak to dopadlo?

5. června 2022·Celebrity·Barbora Turková

Kate, William, Harry a Meghan. (Zdroj: Profimedia)

Princ Harry a jeho manželka Meghan dorazili po dlouhé době společně do Velké Británie na oslavy jubilea královny Alžběty II. Potkali se tak se svými příbuznými z královské rodiny, se kterými nemají úplně ideální vztahy. A jak to dopadlo? Informaci uvedl server idnes.cz.

Harry s Meghan chyběli ve čtvrtek na přehlídce Trooping the Colour a především na balkónu Buckinghamského paláce, kam smí jen členové královské rodiny. Na páteční bohoslužbu do Katedrály svatého Pavla ale už přijít mohli, nicméně královny se nedočkali. Ta se omluvila a podle britských médiích sledovala událost v televizi a na místě ji zastoupil její syn, princ Charles s manželkou Camillou.

View this post on Instagram

A post shared by Carats & Cake (@caratsandcake)

Královna si čtvrteční přehlídku velmi užila, ale podle paláce zažila určité nepohodlí. „S přihlédnutím k cestě a aktivitě nutné k účasti na národní bohoslužbě díkůvzdání v katedrále svatého Pavla, Její Veličenstvo s velkou neochotou dospělo k závěru, že se nezúčastní,“ uvedl mluvčí paláce. Do Svatého Pavla ale dorazili Harry s Meghan a potkali se s ostatními členy rodiny.

Jednalo se o jejich první královskou akci za poslední dva roky, na které se potkali nejen s Williamem a Kate, ale i se Zarou Tindall a jejím manželem Mikem, princeznami Beatrice a Eugenií a jejich manžely Edoardem a Jackem a řadou dalších. Mezi účastníky nechyběli ani politici, třeba premiér Boris Johnson s chotí Carrie, či bývalí premiéři Tony Blair s manželkou Cherie, David Cameron nebo Theresa May.

Setkáváme se dnes v této katedrále, abychom Bohu nabídli naši chválu a díky za vládu Jejího Veličenstva,“ pronesl při kázání arcibiskup z Yorku Stephen Cottrell, který zastoupil při bohoslužbě nejvýše postaveného duchovního anglikánské církve, arcibiskupa z Cantebury Justina Welbyho. Ten měl pozitivní test na koronavirus.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

To ostatně potkalo i prince Andrewa, který měl pozitivní test na začátku týdne. Meghan s Harrym rozdávali úsměvy, mávali a vůbec se oba tvářili jakoby se za poslední dva roky nic nestalo. Zvláště princ vypadal, že je rád se svou rodinou. Snad to znamená, že hádky z posledních měsíců jsou alespoň na nějakou dobu zažehnány. A Meghan to slušelo stejně jako vévodkyni Kate. První jmenovaná na sobě měla bílé šaty, ta druhá zase žluté. Obě ale vypadaly přenádherně.


Celebrity - další články

Doporučujeme