Tomáš Plekanec: Lucka kariéru zase tolik neřeší. A za hokej mě nekritizuje!

12. září 2016·Celebrity·Redakce

Hokejista Tomáš Plekanec byl hostem Těžkýho pokondru na Frekvenci 1. S Milošem a Romanem si povídal o přípravě na Světový pohár, o životě v kanadském Montrealu, a dětech se zpěvačkou Luckou Vondráčkovou.

Léto vždy trávíš doma v Česku. Jak se ti potom chce zase zpátky do Kanady?

Tomáš: V posledních letech se to změnilo. Dříve se mi vůbec nechtělo, ale teď kvůli dětem je to jednodušší. Ty to tam mají rády, chodí tam do školy, a mají tam kamarády.

Jak často se chodí tvoje manželka Lucka Vondráčková podívat na hokej?

Tomáš: Tak teď už moc ne. Protože zápasy začínají třeba v osm večer a to už chodí s malým spát. Ale dokud jsme neměli děti, tak chodila často. 

Vy oba jedete pořád naplno svoje kariéry a do toho se staráte o dvě děti. To musí být dost náročné…

Tomáš: Já myslím, že Lucka už tolik naplno nejede, ona svou kariéru hlavně řeší přes léto. Jinak je většinu sezóny v Montrealu a stará se o rodinné zázemí.

Proč nás před Světovým pohárem označují v zámoří za outsidery turnaje?

Tomáš: Nevím… Možná proto, že kluci jako Jágr, Straka, nebo Ručinský už za nároďák nehrají. Ti uměli vyhrávat turnaje. Ale já si myslím, že zase tak špatný tým nemáme. Uvidí se po turnaji.

3 nepříjemné otázky

Připadalo ti umístění českého nároďáku na posledním MS spravedlivé nebo jsi byl zklamán?

Tomáš: Byl jsem zklamaný. Ale na druhou stranu to asi bylo i spravedlivé, protože jsme nedokázali vstřelit o gól víc než soupeř (úsměv). 

Proč se tým jako Montreal Canadiens poslední roky nedostává až úplně nahoru?

Tomáš: Kdyby tohle někdo z klubu věděl, tak už s tím určitě něco udělali. Byli jsme už dvakrát ve finále konference, ale vždycky nám ještě něco chybělo. Možná lepší hráči (úsměv).

Už tě někdy za předevedený hokej zkritizovala tvoje žena?

Tomáš: Tak určitě (smích). Ne, nezkritizovala… Nebo si alespoň nepamatuji. Spíše pozná, že mě ten zápas nebavil a že jsem otrávený. Ale čím jsem starší, tak už se snažím být ohledně hokeje víc nad věcí.

Poslechněte si

Celebrity - další články

Doporučujeme