TV TIP: Oscarová Gravitace! Kdo měl původně hrát hlavní roli?

9. ledna 2016·Celebrity·Redakce

V sobotu večer se můžeme vydat na vesmírnou výpravu. George Clooney a Sandra Bullock, skvělá hudba a vizuální efekty. Poletíte taky?

Sandra Bullock ve filmu hraje doktorku Ryan Stone, skvělou lékařku – inženýrku na její první vesmírné misi. George Clooney ztvárnil vesmírného veterána Matta Kowalskyho, který velí svému poslednímu letu před odchodem do důchodu. Jenže během zdánlivě rutinní výpravy do kosmu dojde ke katastrofě. Loď je zničená a Stone a Kowalsky zůstanou ve vesmíru sami, odkázáni jeden na druhého a směřujíc dál do temného vesmíru. Hluboké ticho dává oběma jasně najevo, že ztratili jakékoli spojení se Zemí… a tím i jakoukoli šanci na záchranu. Strach se pomalu mění v paniku, zejména když si oba uvědomí, jak málo kyslíku jim zbývá. Přitom paradoxně jediný možný způsob návratu je pokračování v cestě do hlubokého vesmíru.

Co na Gravitaci říká NASA

Přestože film je skvělou podívanou a snaží se přiblížit realitu výstupů do vesmíru i života na vesmírné stanici, či letu návratovým modulem, odborníci z NASA komentují snímek velmi úsporně: Tohle by se kosmonautům stát nemělo:-)

Co jste možná nevěděli…

Původně si měl ve snímku zahrát Robert Downey Jr., ale natáčení se mu překrývalo s natáčením druhého Sherlocka Holmese a tak z filmu Gravity odstoupil.

Obsazení role hlavní hrdiny nebylo vůbec lehké. Původně se počítalo s Angelinou Jolie, ale té se zdála její role příliš malá. Poté, co Jolie z projektu odstoupila, mělo o ní zájem hodně zajímavých hereček: Rachel Weisz, Naomi Watts, Natalie Portman, Marion Cotillard, Abbie Cornish, Carey Mulligan, Sienna Miller, Scarlett Johansson, Blake Lively, Rebecca Hall a Olivia Wilde ty vsechny prošly konkurzem, než roli získala Sandra Bullock.

Oscarová úroda

  • 2014 – Alfonso Cuarón (Režie)
  • 2014 – Emmanuel Lubezki (Kamera)
  • 2014 – Střih
  • 2014 – Steven Price (Hudba)
  • 2014 – Mix zvuku
  • 2014 – Střih zvuku
  • 2014 – Vizuální efekty

Odlétáme v sobotu večer na TV Nova, 20:20 hodin!

 

Celebrity - další články

Doporučujeme