Twiggy (70): Svůj účes jsem původně nechtěla. Styděla jsem se říct ne

13. srpna 2020·Celebrity·Karolína Stránská

Zdroj: ČTK

Byl to právě ikonický krátký účes, který pomohl odstartovat kariéru modelky Twiggy v šedesátých letech. Těžko se tedy věří tomu, že modelka tento střih původně nechtěla. Styděla se prý odporovat v kadeřnictví.

Budoucí supermodelce bylo 16 let a zatím byla jen neznámou školačkou jménem Lesley Hornby. Netušila, že jí kadeřník vytvoří na hlavě účes, který se stane trendem pro několik dalších dekád.

“Šla jsem do kadeřnictví, aby mi vlasy umyli a upravili. Leonard mě viděl a řekl, že vyzkoušíme jeho nový účes. V té době jsem si nechávala narůst delší vlasy. V první chvíli jsem si říkala, že nevím, zda si chci nechat ostříhat vlasy, ale byla jsem v luxusním kadeřnictví a trochu jsem se styděla říci, že to nechci. A tak jsem přikývla,” prozradila Twiggy v nedávné epizodě podcastu Jessie Ware’s Table Manners.

A přezdívka Twiggy? “Bratr mého přítele mi tak říkal, aby mě naštval. Jakmile se to objevilo v novinách, hrozně se to rozšířilo a během šesti měsíců jsem se ocitla v Paříži,” vysvětluje bývalá modelka.


Celebrity - další články

Doporučujeme