Vážím si Brzobohatého, říká Helena Vondráčková

7. září 2014·Celebrity·Redakce

Kdy můžete vyrazit na koncert Heleny? Kdo s ní všechno spolupracoval na jejím novém dvojalbu? Všechno se dozvíte na Frekvenci 1.

Teď vychází dvojalbum, který důstojně rekapituluje Tvých 50 let na hudební scéně. Proč jsi neudělala třeba, teď jsou i populární, trojalba? Chtěla jsi prostě to nejlepší na dvou nosičích?
Noo, takhle, trojalbum už mi vyšlo loni, takže nemůžem se pořád opakovat, že jo… My jsme se prostě domluvili, původně to mělo být jenom jedno album, ale to já jsem nemohla rozdejchat, protože když jsem udělala tu dramaturgii, tak to bylo vyloženě torzo. Tak se nemohlo aspoň trošku ukázat to všechno, to spektrum, který jsem natočila, byť jenom na dvou cédéčkách.

Když se řekne “Holka od Červený řeky”. Jseš na to dneska po těch letech hrdá nebo Ti spíš trošku vadí to zařazení. Sama jsi řekla “To se hraje pořád, Červená řeka” nebo řekneš “jéžiš, tak hrajte něco radši novýho”?
Nene, já jsem to neřekla vůbec, ani omylem, v negativním smyslu. Já jsem na to hrdá, protože zaprvné jakmile řeknu “Holka od Červený řeky”, tak se mi vybaví městečko Slatiňany, náš krásnej velikej kamenej dům, kterej je nad řekou Chrudimkou, první sport, kterej pro mě byl, tak to bylo plavání, prostě jsem ve znamení raka, první můj hit byla Červená řeka, takže je to všechno propojený, čili já prostě tohleto období miluju a ráda na to vzpomínám. Červená řeka to je můj hit.

Bude nějaká koncertní šňůra k Tvému 50. výročí na scéně?
Nebudeme to nazývat šňůrou, bude to řada koncertů různého druhu, jak v Čechách, tak na Slovensku. Samozřejmě vyvrcholením bude, jako každý rok, tradiční pražská Lucerna a tentokrát tam bude mým hostem, a už se na to strašně moc těším, člověk, kterého si velmi vážím. Je to z té mladé generace pro mě taková kvalita a je to Ondra Brzobohatý. Já jsem s ním spolupracovala na posledním albu “Touhy”, kde mi napsal dvě písničky. A krom toho chci, aby tam měl svůj blok, abychom si zazpívali i něco dohromady.

V poslední době si hodně z Tvých kolegů stěžuje na nezaplacená vystoupení. Máš s tím nějakou zkušenost? Jak jsi na tom?
No to teda mám. Já už jsem to zažila vlastně ještě v minulém století, doteďka prostě mi ta agentura nezaplatila a dokonce se to přesunulo až do této doby, celá ta kauza, no a já to jenom klepu na stůl, vypadá to už velice dobře, že skutečně ta dáma, která si myslela, že nás nějakým způsobem podvede a bylo to absolutně účelové, co provedla. Nezaplatili mi asi 5 představení. Já jsem nejdřív slušnou cestou chtěla, aby mi to samozřejmě nějakým způsobem srovnali, což se nestalo, tak jsme to museli dát k soudu, soud rozhodl, že mám pravdu, paní ze Ždáru nad Sázavou to musela vrátit no a najednou.

Heleno, Tvoje zatím nejhorší zkušenost v českým showbussinesu?
Je to ten nepodařenej návrat Golden Kids, kde jsme chtěli udělat posledních pár koncertů a definovala bych to tak, jako že nebylo ze strany mých kolegů splněno to, co slíbili a to mě na tom nejvíc mrzí.

Ty jsi vydala dvojalbum k 50. výročí na scéně, naprosto důstojné. Tak se musíme zeptat, co říkáš na ten fakt, že Tvoje neteř, Lucka Vondráčková, bude taky vydávat dvojalbum?
No já jí držím palce, proč by nemohla?

Spíš nám jde o to, jestli už jsi za takovým tím srovnáváním “který z těch Vondráčkovejch se teď víc daří?”?
Tak já bych nic nesrovnávala. Každej se snažíme prostě jít nějakou cestou dál a vymejšlet pořád něco novýho a něčím zaujmout, takže já bych to ani neřešila.

Více se dozvíte v pondělí u Těžkýho Pokondra v 9:00.

Celebrity - další články

Doporučujeme