Velká událost je tady. Královna Alžběta II. slaví 96. narozeniny. Jak bude její den vypadat?

21. dubna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Alžběta II. (Foto: ČTK)

Velká Británie se dnes probudila do důležitého dnu. Královna Alžběta II. slaví 96. narozeniny a svůj velký den stráví v soukromí na panství v Sandringhamu. O víkendu by se k ní měli připojit i další členové rodiny. Informaci přinesl deník The Mirror.

Na panství v Sandringhamu žil její manžel princ Phillip, možná právě proto se královna rozhodla, že zde stráví svoje narozeniny. Podle deníku The Mirror chtěla být “nablízku” svému zesnulému manželovi princi Philipovi. Ten žil na panství po odchodu do důchodu v roce 2017 a manželé tam prožili mnoho hezkých chvilek.

Na panství odjela královna už včera. Své narozeniny ostatně vždycky tráví v soukromí, to jí ale moc dlouho nevydrží. Na víkend za ní přijedou členové královské rodiny, kteří s ní jubileum oslaví. Samozřejmě nebude chybět ani dort. “Víme, že jí královští kuchaři a kuchařky tradičně připravují královský čokoládový dort. Sama si jej vybírá,” svěřila se odbornice na královskou rodinu Daisy McAndrew.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Na svou milovanou babičku myslí i její vnuk, princ William. Ten s manželkou Kate napsal na instgaram dojemný vzkaz. “Přejeme vše nejlepší Jejímu Veličenstvu královně k dnešním 96. narozeninám! Je inspirací pro tolik lidí ve Spojeném království, Commonwealthu a ve světě, a proto je výjimečné slavit v tomto roce i její Platinové jubileum.” K tomu přidali fotku královny s jejími nejbližšími. Královský profil zase zveřejnil fotku královny, kde jí jsou teprve dva roky.

Slavit ale budou i královniny poddaní. Na její počest se dnes rozezní v centru Londýna slavnostní salva. V loňském roce byla kvůli úmrtí prince zrušena. Panovnice své narozeniny slaví ale hned dvakrát. Jednou oficiálně v dubnu na den svého narození a poté znovu na královských oslavách, které se pravidelně konají v červnu.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Je tradicí, že monarchové měli oficiální narozeniny pro případ, že by jejich skutečné narozeniny připadly na listopad. Protože se mělo za to, že za špatného podzimního počasí nelze pořádat mnoho oslav,” vysvětlila McAndrew. Naplánované jsou průvody, vojenské přehlídky či tradiční soutěž o nejlepší pudink pro královnu. Letos se k tomu navíc přidá další oslava, a to její 70.leté výročí na trůnu.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme